skip to Main Content

VITAMINA N, DE NATURA

La vitamina N és el nom que es dóna, de forma simbòlica, als beneficis que aporta per al cos i la ment el fet d’estar en contacte amb la natura. Un terme que cada cop està més de moda tenint en compte el ritme trepidant en què vivim i el protagonisme que la tecnologia està agafant a les nostres vides, en detriment de la connexió amb el medi natural.

A la nostra escola aquest contacte és diari i continuo. Gaudim de l’enorme privilegi de tenir la natura integrada a l’escola, de moltes maneres i durant tot l’any. En som plenament conscients i no deixem mai d’estar agraïts de tenir aquesta sort, que tractem de gaudir sempre i transmetre-ho als nostres alumnes.

Un entorn que ens aporta beneficis tan saludables per a l’organisme com l’aire pur i oxigenat que exhalen els seus grans arbres, a més d’harmonia, equilibri i serenitat. Una natura que a més ens mostra bons aprenentatges tant a partir de la seva observació directa com participant d’ella, per exemple ajudant el jardiner en el conreu de l’hort.

Aquesta és l’activitat “estrella” per als alumnes de PR01 a PR04 que es queden a mitja pensió i que, de forma voluntària, s’ofereixen a conrear cada curs la seva parcel·la de 4m2. Hi preparen la terra eliminant la mala herba i, amb pic i pala, hi planten faves, enciams, tomàquets, albercocs, pebrots, maduixes o nespres i altres productes típics de cada època de l’any. Després supervisen el procés, tenen cura del terreny i, de forma indirecta, aprenen a ser pacients, respectar els temps, treballar en cooperació i, més ben dit que mai, a recollir els fruits.

El Lluís s’encarrega, a més, del manteniment, neteja i poda de l’exuberant jardí de l’escola, que inclou una gran varietat d’arbres (alguns d’ells gengantins) com el roure, cedre, magnòlia, pi, xiprer, olivera, castanyer, cirerer, pissardi, arbre de l’amor, avet, llorer, figuera, llimoner, taronger, alzina… I de la vinya que hi ha a la part superior que aprofitant el sauló, la terra de pedreta fina característica de la muntanya d’Alella, acull una vintena de ceps.

A més a més d’aquests elements naturals fixos, de forma esporàdica ens visiten ocells -sobretot pit-roigs i tudons-, conills, esquirols i granotes.

Back To Top