skip to Main Content

SERVEIS

Cuina pròpia

A l’escola disposem de cuina pròpia, on des de fa més de 20 anys les mateixes cuineres elaboren el menú del dia, amb productes frescos de la terra, de les granges del Maresme i del mar, que a Alella tenim tant a l’abast.

Com no podria ser d’altra manera, seguim la dieta mediterrània, degustem els productes típics de cada estació i els menús estan dissenyats per nutricionistes professionals, que combinen els aliments segons les seves propietats, vitamines i nutrients perquè l’àpat sigui equilibrat i saborós. De la mateixa manera, som flexibles i adaptem els menús a les necessitats concretes d’alumnes celíacs o amb altres tipus d’intoleràncies, al·lèrgies, colesterol…

Els monitors del menjador són els mateixos professors de l’escola, que aprofiten l’hora de dinar per transmetre als alumnes els bons hàbits a taula, com parar-la bé i recollir-la, i les normes d’higiene, abans i després dels àpats.

Permanències

A l’escola som especialment sensibles amb la conciliació familiar, perquè som conscients de com s’organitzen la majoria d’horaris laborals i, per tant, de la realitat que viuen avui en dia moltes famílies. Per ajudar-los a fer compatibles aquests horaris amb els escolars i convertir-nos en còmplices de tots aquells que, tot i aquesta situació, prioritzin portar els seus fills a una escola de qualitat en un entorn de natura, oferim un servei de permanències perquè l’alumne pugui entrar més d’hora o sortir més tard de l’horari lectiu.

Amb aquesta intenció hem ampliat l’horari de l’escola, que està oberta des de les 8.00 hores i fins a les 19.00. Per tant, els alumnes que ho desitgin poden fer hores d’estudi de 8.00 a 9.00 hores i de 17.00 a 19.00. Durant aquest espai de temps, els alumnes poden fer els deures, classes de reforç o activitats extraescolars.

DOP

L’escola disposa d’un Departament d’Orientació Psicopedagògica i Logopèdia, que se centra en la detecció d’alguna possible dificultat que pugui sorgir a l’aula i, de forma consensuada amb Direcció, comunicar-la als pares per derivar a serveis externs (psicologia, odontopediatria, otorinolaringòleg, logopèdia especialitzada…) en cas de detectar patologies que requereixin un tractament de caire més clínic que escolar. De la mateixa manera, es convoquen reunions informatives amb les famílies dels infants.

El servei de logopèdia es fa en horari lectiu i atén principalment els alumnes d’Infantil i de Cicle inicial de Primària que ho necessitin. S’hi fa sobretot prevenció i tractament de dislàlies, una prova d’screening a P4 per preveure qualsevol anomalia, detecció i tractament de dificultats en la parla i/o el llenguatge oral, i treball específic amb alumnat amb dificultats en la lectura i l’escriptura.

En aquests casos es fa una atenció individualitzada, tot i que amb els més petits també es fan sessions per parelles perquè d’aquesta manera s’augmenta la seva motivació sense afectar el tractament.

L’autocar de l’escola, més a prop de casa

Inaugurem noves rutes d’autocar per millorar l’eficàcia d’aquest servei escolar i afavorir que més famílies se’n puguin beneficiar.

Hem desdoblat la línia que existia fins ara, en dues direccions. Una en sentit Barcelona i l’altra cap a l’àrea del Maresme.

Per una banda hem reduït els trajectes i ara la distància a totes dues parades d’origen i final es calcula al voltant dels 35 minuts. Per l’altra, hem augmentat el nombre de parades per apropar-nos, per exemple, als alumnes que viuen a Sant Andreu de Llavaneres, Argentona i Vilassar de Mar.

D’aquesta manera donem resposta a una demanda de les famílies per tal que els alumnes puguin llevar-se més tard al matí, arribar més d’hora a casa i passar menys temps a la carretera.

A continuació detallem sobre el mapa les noves rutes i horaris de les parades. L’import del servei dependrà de variables com el trajecte, freqüència d’ús i el nombre d’usuaris. A mida que augmenti la demanda, els preus podran ser més competitius.

Des de l’escola considerem que aquesta nova proposta és una opció a considerar per tal d’evitar als acompanyants les retencions en els acessos, alhora que és el vehicle d’alta ocupació és una alternativa més sostenible per al medi ambient.

Back To Top