skip to Main Content

INFANTIL

L’etapa d’educació infantil és fonamental per al futur desenvolupament de l’infant, tant en l’aspecte acadèmic com en el personal. Per això treballem amb les millors metodologies alhora que permetem que l’alumne desenvolupi lliurement els aspectes que seran més característics de la seva identitat, aprenent a relacionar-se amb els seus iguals i amb l’adult, d’una forma oberta i respectuosa.

Ens basem en l’aprenentatge constructivista, on l’alumne aprèn a partir de situacions que se li plantegen al llarg del dia, com per exemple jocs manipulatius de matemàtiques i lectoescriptura. Hi apliquem també l’estimulació primerenca, el famós mètode de Glenn Doman que, respectant el moment evolutiu de cada infant, potencia l’activitat del sistema neurològic mitjançant estímuls com els bits de lectura, els de matemàtiques i els coneixements enciclopèdics, a més de la música i el desenvolupament psicomotriu… durant aquests primers anys de desenvolupament de les xarxes neuronals, que faciliten l’aprenentatge actual i futur de l’infant.

Una altra part fonamental en aquesta primera etapa és la creativitat, que fomentem de diferents i divertides maneres, des de pintar com ho feien Miró, Picasso o Van Gogh fins a aprendre les primeres notes amb el violí.

Introduïm els alumnes a la lògica a partir del joc dels escacs, la robòtica, l’ús de la magic board i, sobretot, amb l’entusiasMAT, un mètode d’aprenentatge que fa més comprensibles i divertides les matemàtiques.

La psicomotricitat i l’expressió corporal tenen com a millors aliades les instal·lacions de l’escola amb natura i zones de joc. A més, la possibilitat de fer sortides per les muntanyes dels voltants i les classes setmanals de natació complementen aquest desenvolupament psicomotriu, tan important en aquestes edats.

De la mateixa manera, el pati de sorra d’Infantil permet als més petits aquesta connexió constant amb la natura i l’aire lliure, alhora que aprenen a tenir cura de la seva seguretat, higiene personal i de les seves pertinences.

Al menjador de l’escola i gràcies als menús variats i equilibrats que s’hi cuinen a diari, basats en la dieta mediterrània i amb productes de proximitat, els alumnes aprenen a menjar de tot, educant el gust. Els més petits de P3 fan una migdiada, mentre que a P4 i P5 gaudeixen d’una estona de tranquil·litat per llegir contes o fer-se graciosos massatges entre ells.

En aquests edats les rutines donen seguretat als infants, per la qual cosa ens agrada que els pares els acompanyin i recullin a la classe i puguin parlar directament amb les mestres qualsevol cosa que hi hagi a comentar. A continuació, els encanta començar l’activitat amb el “Bon dia”, passant llista i distribuint la jornada de forma ordenada, cosa que els ajuda en el desenvolupament de la seva autonomia.

Back To Top