skip to Main Content

IDIOMES

A l’escola es parla i es fa classe en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès. Tot i que les dues primeres en són les majoritàries, en els darrers anys hem engegat un ambiciós Projecte lingüístic que incrementa de forma progressiva l’ús de la llengua anglesa, amb la finalitat que arribem a ser una escola totalment trilingüe.

Aquest projecte inclou des de professores nadiues del Regne Unit a Infantil, on també es fan en anglès la psicomotricitat, els escacs i les classes de violí, fins al desdoblament de les classes d’anglès a tota la Primària i l’ESO per afavorir la immersió i la conversa en grups reduïts, a més de la matèria de Science (Medi).

Els alumnes que ho desitgin tenen l’opció de fer el Treball de Recerca d’ESO4 en anglès, amb el conseqüent seguiment, tutories, presentació escrita i exposició oral de 30 minuts que, sens dubte, millora el seu nivell i fluïdesa.

L’escola és centre examinador de Cambridge Exams (Exam Preparation Centre) ja que compleix els requisits per acollir els exàmens oficials, amb examinadors desplaçats de KET i PET, per als quals preparem els nostres alumnes de PR06, ESO2 i ESO4, també per al FCE (First)

A més, també poden aconseguir els certificat DELF de competència lingüística en francès (Diplôme d’études en langue française) A2 a ESO3 i B1 a ESO4.

ACTIVITIES

idiomes-04
idiomes-05idiomes-06
La magnífica ubicació de la nostra escola permet fer excursions i sortides temàtiques amb molta facilitat, un avantatge que solen aprofitar les professores angleses -molt amants de la natura- per ensenyar als alumnes nou vocabulari, fonètica i relacionar l’aprenentatge d’aquesta llengua amb una activitat lúdica i divertida.
idiomes-04
idiomes-05idiomes-06

Els alumnes d’ESO3 participen en un intercanvi d’estudis (Exchange program) amb la Long Trail School de Dorset, de l’estat nord-americà de Vermont. Durant 15 dies assisteixen a les classes d’aquesta high school, similar a la nostra escola i que també està situada en plena natura, en aquest cas la del meravellós paisatge d’aquest estat fronterer amb el Canadà, pioner de la cultura ecològica i sostenible.

Una immersió en la llengua i cultura dels Estats Units plena ja que s’allotgen a casa d’altres alumnes que, uns mesos després, venen a Alella i són acollits per les famílies dels nostres alumnes i d’altres, que es presenten voluntàries.

idiomes-04
idiomes-05idiomes-06

Durant tota una jornada i de forma exclusiva, a Primària es realitzen activitats interaula relacionades amb l’anglès, des de representar una obra de teatre fins a dinar Fish&Chips. També se celebra una Science Fair, amb idees, activitats i projectes explicats en llengua anglesa. També es fa una visita guiada al CosmoCaixa i tallers en anglès.

Back To Top