skip to Main Content
Una Setmana De La Ciència Formulada Segons Els Interessos Dels Alumnes De Primària

Una Setmana de la Ciència formulada segons els interessos dels alumnes de primària

La setmana de la Ciència és una setmana temàtica que els alumnes de primària sempre esperen amb il·lusió. Sobretot perquè hi ha temes, com el de l’astronomia amb la possibilitat de vida extraterrestre i els diferents planetes, pel qual tots els cursos d’aquesta etapa se senten atrets. Així que les professores van començar la setmana amb la rutina de pensament ‘Preguntes Creatives’ per identificar què els interessava als alumnes, què sabien i què podrien aprendre. 

Cada cop més, a la nostra escola modulem l’aprenentatge tenint en compte els centres d’interès dels alumnes, sempre que es puguin adaptar als objectius curriculars i a la Cultura del Pensament. Aquesta metodologia no només genera coneixements molt més significatius sinó que resulta més motivador per als alumnes, que se senten els veritables protagonistes dels aprenentatges. 

Les professores de primària han desenvolupat una gran empatia i habilitat per captar les preferències dels alumnes, tirar del fil i oferir-los un aprenentatge creat a temps real, que flueix de forma molt orgànica. Un exemple és com, durant aquesta Setmana de la Ciència, han descobert persones que han tingut un paper destacat en l’astronomia. Després d’escanejar les seves biografies les han connectat amb la pel·lícula Hidden Figures dedicada a Katherine Johnson, la matemàtica afroamericana que va calcular les trajectòries de vol a la Lluna de l’Apolo 11. 

A partir del visionat conjunt de la pel·lícula, han volgut indagar més sobre la feina que hi ha darrera dels astronautes i la NASA. Repartits en grups i fent ús de la seva creativitat, han creat lapbooks o els llibres de cartolina que els agrada utilitzar per presentar algun tema i que és una bona eïna per potenciar l’aprenentatge cooperatiu, ja que tots els alumbes han d’aportar sense solapar-se i acabar amb una posada en comú. 

Fent servir l’hàbit de ment de descobrir complexitat sobre la NASA, es van adonar que els sensors que utilitzen els robots que envia a les seves missions a Mart són com els que ells estan aprenent a programar a classe de Robòtica, així que van voler incloure’ls en els seus robots i provar-los al pati. Per concloure, van fer una reflexió tots junts amb les claus de pensament i ho van connectar els nous aprenentatges amb les unitats d’indagació que estan fent a nivell curricular per fer-ho tot encara més rodó i perfecte.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top