skip to Main Content
Més Classes A L’aire Lliure, Als Patis, Jardins I Boscos

Més classes a l’aire lliure, als patis, jardins i boscos

La ubicació en plena natura ha estat, des de sempre, un dels nostres punts forts com a escola. El millor complement a un esenyament de qualitat i al caràcter familiar, gràcies a que som una escola privada i d’una sola línia. Tots aquests trets identitaris que ens defineixen com a escola són ara, més que mai, un gran valor afegit perquè podem traslladar moltes classes a l’exterior. 

Davant de la necessitat de ventilar les aules com a mesura preventiva de la Covid-19, al Pino anem més enllà i els professors plantegen cada cop més sessions a l’exterior amb l’abric, l’equipament i els accessoris necessaris per desenvolupar-les amb la mateixa consistència que a l’interior. D’aquesta manera, els jardins de l’escola, els seus patis, la zona de les vinyes, l’hort i els boscos que l’envolten estan sent ara una extensió natural de les aules. 

En aquesta entrada del Blog us posem com a exemple les diferents sessions que van proposar les mestres de primària, durant la passada Setmana de la Ciència. Es van focalitzar en la regla de les 3R i el cicle inicial es va centrar en l’erre de reduir; el cicle mitjà, en la de reciclar i el superior, en la de reutilitzar.

Així els de 1r, com veieu a les fotos, van reciclar llaunes i caixes a classe de Visual i Plàstica, per donar-los color i la nova forma d’instrument musical per al Dia de la Música. Els de segon van anar al bosc que hi ha al costat de l’escola durant la seva sessió d’Educació Física. Allà van crear un parell de gronxadors i una cabana reciclant material natural que es trobaven com branques, bastons, canyes, fulles… 

Els alumes de 3r i 4t van seguir el mètode científic, a partir de la roda de la indagació, per avaluar si el nostre és un edifici sostenible o tenim oportunitats de millora. A partir de les seves exploracions, van observar que a la cuina hi ha un filtre per no malbaratar aigua, que al magatzem de manteniment es gasta menys electricitat si els llums es deixen oberts durant una estona que encenent-los i apagant-los continuament, que per tota l’escola hi ha contenidors de reciclatge, que s’aprofita molt la llum natural que entra pels nostres finestrals, que els molts aparells electrònics tenen temporitzadors i termostats, etc.

Per la seva part, els alumnes de cicle superior, encarregats de promoure la reutilització del material, van elaborar una enquesta que van enviar als seus companys de cicle mitjà. A partir de les dades recollides van crear diferents gràfiques per visualitzar la recerca i fer-los propostes sobre com podien reutilitzar més a casa seva. I, de manera indirecta, aquests alumnes estaven integrant un aprenentatge tan significatiu en el món en què vivim com és saber recollir dades i convertir-les en informació valuosa per la seva capacitat transformadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top