skip to Main Content
El Jardí De L’escola Com A Font D’inspiració Per Als Alumnes D’ESO

El jardí de l’escola com a font d’inspiració per als alumnes d’ESO

Els alumnes de 1r d’ESO estan estudiant els gèneres literaris, a classe de català. En concret, ara treballen la poesia i, si bé han començat analitzant l’obra de poetes catalans com Joan Salvat-Papasseit i Gabriel Ferrater, ara la Palmira els ha proposat un aprenentatge més vivencial. Els ha plantejat el repte d’escriure ells mateixos els seus propis versos. 

Per fer-ho, primer han analitzat a classe la tècnica i característiques del gènere poètic, els tipus de rimes, les parts d’un poema, el clímax, etc. La forma i també el fons, és a dir el contingut, ja que el poètic és un llenguatge artístic amb unes característiques pròpies i figures retòriques com les metàfores, que els alumnes de 1r d’ESO ja coneixen bé. 

És per això que, en el moment de parlar d’aquest tipus de llenguatge basat en accions, situacions o objectes que inspiren sensacions, estats, bellesa, nous punts de vista o noves relaciones entre conceptes, la Palmira els ha convidat a sortir al pati. Recorrer els diferents jardins de l’escola, observar les seves flors, papallones, els nens d’infantil jugant al pati de sorra, l’arbre de l’amor, la font… Enfocar la mirada i estar oberts i receptius als sentiments i emocions per poder-los expressar sobre el paper. 

La inspiració ha estat la protagonista d’aquesta primera part de la pràctica, per sobre de la mètrica de la rima o les figures retòriques que es treballaran a posteriori a l’aula. Els alumnes l’han trobada a diferents punts, des de la masia de Can Magarola fins a la porta de l’escola plena de records i emocions… I, com sempre, ens han sorprès i emocionat amb poemes com el que una alumna ha dedicat a la mimosa, que comença amb aquests versos: “El meu arbre preferit / amb la seva flor groga / Ell és bonic dia i nit / la seva fulla formosa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top