skip to Main Content
Aprenent A Escriure El Nom Amb Lletra Lligada I Majúscula

Aprenent a escriure el nom amb lletra lligada i majúscula

A P4 estan aprenent dos temes tan importants com són la relació entre les majúscules i les minúscules, i la lletra lligada. A classe, l’Aina proposa als alumnes diferents jocs que fan l’aprenentatge més divertit com és el de la campaneta. Ella mostra una lletra en minúscula i aquell nen o nena que tingui el seu equivalent en majúscula ha de fer sonar la campaneta que hi ha al centre del cercle, el més ràpid possible. 

Però, sens dubte, la proposta més motivadora per aprendre a escriure amb majúscules, minúscules i lletra lligada és la d’escriure el propi nom. I, com tot aprenentatge, això segueix un procés… Una de les activitats que inclou són els bits de lletra lligada on en un passi ràpid aprenen a identificar el seu nom i, progressivament, els dels companys de la classe.

A més reconéixer la lletra lligada, comencen a treballar la seva cal·ligrafia i, fins i tot, s’atreveixen amb el pinzell ja que els facilita la fluïdesa del traç. Per agafar confiança i soltura amb el maneig del llapis, utilitzen els bits dels traços del Ludilletres. Aquests els ajuden a integrar els conceptes, per exemple connectant la lletra “S” amb el traç d’una serp o la “ele” en minúscula amb un bucle ➰➰➰. A més, els traços també els treballen amb plastilina, fils i altres materials quotidians. 

Fins ara han après les vocals i algunes consonants com la p, m, l i la s… D’aquesta manera donen continuïtat a l’aprenentatge dels traços que ja comencen a fer a P3, però que a P4 són més elaborats i aquesta evolució queda escrita sobre el paper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top