skip to Main Content
EMAT A P5, Amb Bits I Cultura De Pensament

EMAT a P5, amb bits i Cultura de Pensament

Visitem la classe dels Guinyols durant una sessió d’EMAT, el programa amb què treballem les matemàtiques a infantil i primària, i que està basat tant en les Intel·ligències Múltiples com en la Cultura de Pensament. Tal com es veu a les fotografies, cada sessió comença amb 5 minuts de passi de bits matemàtics, de numeració i formes geomètriques. Aquests bits són acumulatius des de P3 i quan els alumnes acaben P5 ja reconeixen totes les formes i els números fins a 100. 

En aquesta sessió d’avui estan passant els bits de la sèrie del 2 i de les formes geomètriues de piràmide regular pentagonal, triangle rectangle, cub, cilindre, esfera, òval, prisma regular triangular, con recte, rectangle, triangle equilàter i ortoedre. Després de dir el seu nom en veu alta en reconèixer la forma, la Mari els formula preguntes com: quants costats té un cilindre? Un cos rodó tè vèrtexs?. I, d’aquesta manera, recorden com diferenciar els costats i els vèrtexs, és a dir els punts on s’uneixen les cares. 

Una altra fórmula molt eficaç per assimilar les diferències és utilitzant el Diagrama de Venn, que és un mapa conceptual per comparar i contrastar. Així que la Mari ha dedicit utilitzar-lo en aquesta classe, que té com a objectiu curricular treballar la forma dels objectes i que els alumnes aprenguin la diferència entre les figures semblants i les congruents.

Dibuixa un gran Diagrama de Venn i en un costat hi posa una figura de color groc i en l’altre, un triangle. A la intersecció dels dos cercles deixa espai per a aquelles figures que tinguin les característiques comunes. A partir d’allà, la Mari va animant els alumnes a participar un a un, introduint les formes a dins o fora del mapa conceptual i explicant cada acció utilizant l’hàbit de ment de raonar amb evidència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top