skip to Main Content
Introduïm ‘Ludi Primària’, Un Programa Per Aprendre Llengua I Literatura

Introduïm ‘Ludi primària’, un programa per aprendre llengua i literatura

Aquest any hem implementat a l’escola “Ludi Primària” per donar així continuïtat al Ludilletres, el programa amb què comencem la lectorescriptura a infantil. D’aquesta manera, al passar a primària, els alumnes segueixen aprenent llengua catalana i castellana -i en aquest cas, també literarura- amb una metodologia que ens dona bons resultats i que es caracteritza per una proposta d’aprenentatge molt visual, divertida i motivadora per a ells.

A les fotografies es pot veure els alumnes de primer durant diferents sessions i dies de classe, fent diferents activitats relacionades amb aquest programa com comprensió lectora, la llibreta viatgera i les cartes per formar paraules, identificar si un nom és substantiu o propi, crear antònims, separar sil·làbicament i identificar les emocions a partir del joc del memory. 

A l’aula els alumnes estan dividits en 4 grups heterogenis, amb nivells diferents per promoure el treball en equip i col·laboratiu. A més, l’Andrea com a tutora i la Minerva com a psicòloga del nostre Departament de Psicopedagogia, guien i donen suport a cada un dels alumnes, estimulant-lo però respectant sempre el seu propi ritme d’aprenentatge. 

A més de perquè la nostra escola aposta pel joc com un gran recurs per a l’aprenentatge per la vinculació amb una emoció positiva, implementem el Ludi perquè s’ajusta al nostre propi programa educatiu. Això vol dir que es basa en la Cultura de Pensament, les Intel·ligències Múltiples, el treball cooperatiu i en promoure l’autonomia de l’alumne. Per tot això, tenim previst seguir-lo incorporant de forma gradual i aquests alumnes el continuaran utilitzant a segon, per la qual cosa estarem afavorint encara més la seqüenciació de continguts des d’infantil. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top