skip to Main Content
Atletisme I Tènica De Carrera, A Classe D’educació Física

Atletisme i tènica de carrera, a classe d’educació física

A l’assignatura d’educació física, tots els cursos s’inicien en diferents disciplines esportives i comencen per la base de totes elles: l’Atletisme. El seu principi bàsic és la carrera, segons la professora Raquel Navarro, i per adquirir-ne la tècnica, la treballa a cada curs adaptant-la a l’edat i al desenvolupament dels alumnes. 

Avui ens fixem en els més grans, en els de 4t d’ESO, a qui els proposa un joc de velocitat i reacció. I ho fa a partir dels salts, perquè vagin adquirint confiança i seguretat en les seves capacitats, i no tinguin por a saltar la tanca. Com sempre, la Raquel intenta enllaçar l’esport a la vida quotidiana i fa un paral·lelisme amb el coratge per fer front als obstacles en comptes d’esquivar-los.

Com es veu a les fotografies, el grup comença escalfant de forma força lúdica, amb salts senzills que van aumentant, progressivament, la seva dificultat. És una manera de treballar la psicomotricitat a partir de diferents tipus de salts, des dels peus junts fins als que impliquen una gran obertura de les extremitats inferiors. 

També treballen diferents aspectes claus de l’Atletisme com els relleus, la seqüència de velocitat i reacció, el control de velocitat i el salt de tanques… La classe combina la part teòrica i l’entrenament, la part que resulta més divertida per als alumnes. D’aquesta manera aprenen tècnica de braços, a compensar la petjada supinadora, coordinar i col·locar bé el cos, etc. I, com sempre, acaben amb una tornada a la calma a partir dels estiraments imprescindibles després d’una activitat física d’intensitat, i que els nostres alumnes ja tenen interioritzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top