skip to Main Content
Els Professors Aprofundeixen En La Cultura De Pensament

Els professors aprofundeixen en la Cultura de Pensament

Avui hem celebrat la segona jornada d’aprofundiment en la Cultura de Pensament d’aquest curs, dedicada i protagonitzada pels professors, tant de la nostra escola com de la Pérez Iborra amb qui, com sabeu, des de fa quatre anys formem un sol equip. 

Des d’aleshores fem trobades periòdiques emmarcades en el “long life learning”, l’aprenentatge continu de l’equip docent, per posar en comú aprenentatges, experiències i punts de vista. Però, sobretot ha estat arran d’implementar la Cultura de Pensament en les dues escoles, que aquestes jornades de treball han adquirit una nova dimensió. Així va ser durant el curs passat, el primer en què introduíem les rutines i les claus de pensament a l’aula i, per tant, calia sumar esforços i sinergies.

Aquest setembre, just abans de començar el curs 2019-2020 vam fer una altra d’aquestes sessions conjuntes. L’objectiu era refrescar els aprenentatges assolits durant un curs, fet al mes de juliol, sobre els nous recursos de la Cultura de Pensament que introduim aquest any i que, bàsicament, són els hàbits de ment, les forces culturals i el mapa de la comprensió.

Ara, amb una trajectòria de dos mesos i mig, és un bon moment per fer balanç sobre com s’han traslladat als alumnes i com s’estan aplicant en totes les assignatures. Però no només, perquè aquestes sessions són sobretot per aprofundir en la Cultura de Pensament i anar més enllà. Així ha estat plantejada la sessió d’avui pels responsables de Cultura de Pensament i d’Innovacio Pedagògica, amb el propòsit de reforçar i consolidar les novetats d’enguany i continuar avançant tots junts.

Perquè si l’objectiu d’aprenentatge d’aquest dissabte era familiaritzar-se amb els hàbits de ment, les forces culturals i el mapa de la comprensió per recordar-los i aplicar-los més fàcilment, l’objectiu metodològic era descobrir com les emocions positives, les interaccions i un ambient de treball agradable generen més oportunitats d’aprenentatge.

Per això tota la feina que han fet avui professors ha estat a partir de la Cultura de Pensament, jugant i interactuant en grup… és a dir posant-se en el lloc dels alumnes, per entendre encara millor com ho viuen i ho interioritzen. Així doncs han comprovat en primera persona com aprendre de forma lúdica facilita la retenció dels conceptes i com associar un aprenentatge a una emoció és un recurs immillorable.

A les fotos s’aprecia com han treballat els hàbits de ment, les forces culturals i el mapa de la comprensió des d’una vessant lúdica i estimulant, que a partir d’aquest dilluns traslladaran a l’aula amb l’evidència viscuda que aquest enfocament és una metodologia infalible. A més, també a partir d’aquesta setmana, les classes comptaran amb tres nous pòsters que hem dissenyat per reforçar aquests conceptes a tot el grup classe.

Per acabar la sessió, els professors i l’equip directiu han tingut també una estona de pati per, en la línea de la Neurociència, complementar l’aprenenatge amb uns exercicis de percussió corporal, coordinació i memòria, que han posat un divertit punt-i-final i han generat encara més complicitat entre aquest gran equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top