skip to Main Content
Visita Conjunta D’ESO A Expominer, Amb Premi Inclòs

Visita conjunta d’ESO a Expominer, amb premi inclòs

Tots els cursos de secundària, acompanyats de professors i el director de l’escola, Francesc Serra, han compartit una interessant visita al Saló de minerals fòssils i joieria Expominer, que és un referent europeu per a la divulgació de la mineralogia i les ciències de la terra. Des de 1r d’ESO i durant els 4 anys d’aquesta etapa, estudien els minerals que, segons els seu professor i expert, Roger de Marfà, “tot i ser un tema difícil els encanta. A més, també estudiem l’evolució i en aquesta fira poden veure tot tipus de fóssils, ous i dents de dinosaure, meteortits, etc”. 

I tant els agrada que, malgrat que és una sortida que en principi només feien a 1r i 2n d’ESO, aquest any en una reunió de delegats van demanar al Francesc si podien anar-hi també la resta de cursos i repetir així l’experiència que tant els havia interessat en cursos anteriors. Així que tots junts van anar al saló de la plaça Espanya i, un cop allà, van poder visitar els diferents stands i veure pedres precioses i semi-precioses, minerals inèdits, meteorits, fóssils, gemmes de diferents formes i colors… amb l’objectiu que s’apassionin per la ciència i la puguin tocar. 

Els alumnes també van poder comprar alguna peça i aprofiten així per aprendre tant a gestionar el seu pressupost, comparant i contrastant diferents punts de venda, com el valor que tenen algunes d’aquestes peces per la seva raresa o antiguitat. Tots els alumnes van demostrar tenir una mirada ja força educada en aquesta matèria i van adquirir bones peces que, en arribar a l’escola, van posar sobre la taula i explicar a la resta de la classe… fent així l’aprenentatge molt més significatiu i compartit.

A més, hem rebut amb molta alegria la notícia que una de les nostres alumnes de 1r d’ESO, Iva Comar, ha guanyat el concurs de dibuix realitzat durant la fira d’Expominer, per la qual cosa ha estat premiada amb una Amatista i l’escola, com a obsequi, rebrà una col·lecció de 24 minerals amb la seva caixa amb compartiments per a la classificació. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top