skip to Main Content
Així S’ha Construït El “Building Project” De Primària

Així s’ha construït el “Building Project” de primària

El Buiding Project ha estat el primer projecte d’etapa del curs, que han fet de forma conjunta tots els cursos de primària i durant tota una setmana. El tema ha estat l’arquitectura i l’han concretat en 5 edificis, començant a nivell local i projectant-se després cap al món. Cada dia s’han centrat en un d’ells, que han estat: Cal Marquès d’Alella, Park Güell de Barcelona, Alhambra de Granada, Catedral de Sant Basili de Moscou i Burj Khalifa de Dubai.

El projecte va començar i acabar a la sala d’actes per donar-li més relleu. Les delegades de 4t d’ESO van interpretar Antoni Gaudí i el seu ajudant Eduard, dient als alumnes de primària que havien donat pistes a les seves tutores perquè creessin rutines de pensament per treballar els 5 edificis. Tot seguit, els alumnes van formular un munt de preguntes creatives sobre el que els agradaria aprendre, com per exemple: qui va ser el primer arquitecte reconegut?, per què tots els edificis són diferents? per què la Sagrada Família no està acabada?, quin és l’edifici més alt del món?, etc. 

Al final de la setmana del projecte, totes aquestes preguntes i curiositats  -i moltíssimes més- havien quedat respostes. Per fer-ho, van estar treballant amb els diferents recursos de la Cultura de Pensament, com rutines, mapes conceptuals i les claus que conviden a la reflexió. Totes aquestes propostes d’aprenentatge es van fer de forma paral·lela a cada cicle i seguint cada curs el seu propi ritme. 

Per repassar-ne algunes com a exemple: han utilizat les rutines de zoom in, què hi falta?, comparar i contrastar, la brúixola, el diagrama de Venn, abans pensava-ara penso, connectar-estendre-desafiar, mirar 10 x 2… A més han fet altres activitats complementàries i molt plàstiques, com un còmic sobre la vida de Gaudí, fitxes tècniques d’artquitectura de cada edifici, situar el Park Güell en un eix de coordenades i crear un tríptic amb informació pràctica sobre la seva visita, treballar l’eix de simetria en el palau de Carles V de l’Alhambra, crear una maqueta de la Catedral de Sant Basili treballant els conceptes de l’espai i la papiroflèxia, etc. D’aquesta manera, i gràcies també al projecte, han pogut dur a la pràctica aprenentatges que havien estat treballant a classe des d’inici del curs i en diferents assignatures. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top