skip to Main Content
Treballant L’autoretrat De Forma Transversal, Creativa I Actual

Treballant l’autoretrat de forma transversal, creativa i actual

Els grups de 1r i 2n d’ESO han treballat, d’una manera molt divertida i significativa, l’autoretrat. La Gloria i la Carmen van decidir fer-ho de forma transversal en les seves assigmatures de llengua castellana i visual i plàstica. Ho han volgut lligar, a més, amb la commemoració enguany del 350 aniversari de la mort del pintor neerlandès Rembrandt, molt prolífic amb la temàtica de l’autorretrat, i amb la seva versió més actual: el selfie. Això últim ho han treballat a l’espai de tutoria i contextualitzant-ho en la imatge d’un mateix que es comparteix en xarxes socials com instagram. 

A llengua castellana l’activitat va començar amb diferents rutines de pensament com “El ascensor”, “Yo con Yo”, “Doy una, Tomo una” i “Pienso, converso, comparto” per ampliar els coneixements i compartir-los amb els companys. El tema a treballar era la descripció i l’objectiu final, crear entre tots un mapa web. Gràcies a aquesta nova estratègia de la Cultura de Pensament, van poder categoritzar i entrendre els diferents tipus de descripcions, les seves principals característiques, elements identificatius, recursos estilístics i finalitats.

A més de crear una documentació que evidencia tot aquest procès d’aprenentatge i com els alumnes han arribat a integrar-lo, és a dir la metacognició, han passat a la pràctica i, agafant l’estil de Miguel de Cervantes com a referent, s’han descrit a ells mateixos… A les fotografies veiem els alumnes de 1r fent aquest exercici, tal com han dut a terme també els seus companys de 2n d’ESO.

Molt diferent ha estat l’exercici que tots dos cursos han fet a Visual i Plàstica, on en aquest cas s’han inspirat en els retrats de Rembrandt, Van Gogh, Picasso… El repte era dibuixar-se a ells mateixos amb algun element que, segons ells, els caracteritzés… Primer de tot ho van fer a llapis, després amb punta-fina per acabar-lo finalment amb tremps i acrílics, sobretot per aprendre a treballar les encarnacions i els cabells, que sol ser el més difícil. El resultat és una exposició única al vestíbul i escales de l’edifici de Secundària, amb divertides sorpreses com veure que un alumne s’ha dibuixat amb les Claus de Pensament!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top