skip to Main Content
Aprenent Amb El Mapa Web De La Cultura De Pensament

Aprenent amb el mapa web de la Cultura de Pensament

Coincidint amb les primeres setmanes del curs, a classe d’anglès de 3r d’ESO estan repassant els diferents temps verbals del present: el Simple present, el Present Continuous i el Present Perfect. Per fer-ho, aquest any van més enllà de sintetitzar els continguts mitjançant un esquema estàndard i han utilitzat, en el seu lloc, un mapa de pensament. 

Els thinking maps són una d eles novetats de la 2a edició de continguts de la Cultura de Pensament, juntament amb les forces culturals i els hàbits de ment. Des del primer dia d’aquest curs, els professors estan introduint els diferents tipus de mapes segons la funció que l’aprenentatge requereixi. El mapa web que utilitzen en aquesta classe d’anglès serveix per ordenar i categoritzar, però n’hi ha d’altres especials per comparar i constrastar continguts, relacionar les causes i efectes d’un fet, el tot i les parts, etc. 

En aquest cas, la Maite els ha explicat en anglès les diferents parts que ha de tenir tot mapa web, com és un títol, un marc de referència, les fonts i els autors… Aquests autors treballen per parelles i poden consultar els altres companys i a la professora, qui està pendent dels senyals del semàfor que tenen en forma de gots de color a cada illa de taula i amb què els alumnes l’informen del seus procès d’aprenentatge.

Al final tots junts acaben dissenyant el mapa a la pissarra, on cada ítem està situat dins d’un oval i cada categoria té un color identificatiu concret, que ajuda a visualitzar els conceptes. Així el Simple present és taronja, verd el Present Continuous i el Present Perfect, groc. Els diferents ovals estan enllaçats per fletxes i en el cas que hi hagi una connexió entre diferents categories, aquesta és discontínua. 

A més d’amb el mapa complet i amb una estructura molt visual que l’identifica, la sessió acaba amb la metacognició, és a dir els alumnes prenent consciència de per què han fet servir el mapa web, com aquest els ha facilitat l’aprenentatge i amb quines altres situacions o estudis el poden utilitzar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top