skip to Main Content
Novetats Significatives I Consolidació D’un Model D’èxit

Novetats significatives i consolidació d’un model d’èxit

Amb la il·lusió de qui estrena alguna cosa que desitja molt, us dono la benvinguda al curs 2019-2020. Una il·lusió que comparteixo amb tot el professorat i personal no docent perquè, si alguna cosa caracteritza la nostra escola -per sobre de tot- és el seu capital humà. Les persones, el nostre entorn verd i un projecte educatiu consolidat i, alhora, en constant evolució seguint el paradigma del Life Long Learning.

En aquesta direcció, aquest curs continuem implementant més recursos metodològics de la nostra Cultura de Pensament, basada en la Neurociència. Si l’any passat vam començar per introduir -amb bons resultats i una gran resposta per part dels alumnes- les rutines i claus de pensament a l’aula, aquest curs els aprenentatges seran encara més creatius i significatius gràcies als thinking maps o mapes conceptuals, els hàbits de ment i les anomenades ‘forces culturals’.

En el mateix sentit ascendent, augmentem el percentatge de continguts impartits en anglès, i ja ens situem al voltant del 30% a cada etapa. En el cas de primària, per posar un exemple, fem una aposta decidida per un format en el que creiem molt: el co-teaching. Per això, ara comptem amb una professora més perquè els alumnes aprenguin els mateixos continguts en diferents idiomes, de forma simultània i fluida… és a dir, assimilant la llengua anglesa de manera molt orgànica, real i immersiva.

Aquesta dinàmica es complirà, fins i tot, a l’espai del menjador ja que en els diferents torns sempre hi haurà un monitor de parla anglesa. Pel que fa concretament als torns, aquest curs comencem amb una racionalització dels horaris que els reparteix en quatre franges: infantil; 1r, 2n i 3r de primària, 4t, 5è i 6è i, finalment, secundària. Una reformulació horària més coherent, també amb les activitats de migdia com jardineria o teatre. 

Precisament en una de les assignatures que impartim de forma bilingüe i amb co-teaching a l’ESO, a Robòtica i Programació, hem rebut el reconeixement de LEGO Education per ser la primera escola que integra el seu contínuum STEAM seguint el seu propi itinerari i cobrint totes les etapes educatives amb multiplicitat de productes. 

Aquesta voluntat de millora constant és el nostre propòsit, mentre mantenim l’essència tan arrelada d’escola familiar i tradicional, i un projecte pedagògic alineat amb els reptes de futur, com ja és el canvi climàtic. En aquest cas concret, el fet de desenvolupar-se en un entorn de natura, amb cultura i consciència ecològica, és una oportunitat per als nostres alumnes que, molt probablement, serà decisiva en el seu futur personal i professional. 

I tot, embolicat amb més amabilitat que mai… ja que aquest serà l’objectiu que treballarem a nivell transversal i de forma interdisciplinar, durant aquest curs. Un valor que en comporta altres d’implícits, com el respecte i la puntualitat, i que són claus per a una bona educació.

Benvinguts al curs 2019 – 2020!

Francesc Serra

Director

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top