skip to Main Content
Treballant La Generositat Al Voltant Del Càncer Infantil

Treballant la generositat al voltant del càncer infantil

Els cursos de 3r i 4t d’ESO han dedicat dues sessions a parlar a fons, i sense por, del càncer infantil. Aquesta activitat s’ha emmarcat dins del treball que a nivell d’escola es fa aquest curs al voltant de la generositat i ha estat dinamitzat pels representants de l’ONG Chas Car, especialitzada en aquesta temàtica. Des de fa dos anys realitzen gags per a les xarxes socials amb persones famoses que els serveixen com a ganxo per parlar sobre aquesta malaltia en els més petits, organitzen activitats i esdeveniments per recaptar diners per a Sant Joan de Déu i, a més, ofereixen divulgació a les escoles.

Entre les escoles que han visitat aquest any han triat la nostra i, en especial, aquests dos cursos de secundària perquè consideren que són els que es mostren més oberts, receptius i empàtics. En la primera de les dues sessions, els van explicar les diferències entre el càncer en adults i en nens. Mentre que en el primer les causes poden ser per herència genètica, envelliment cel·lular, factors mediambientals, etc… en el cas dels infants es deu només a causes hereditàries d’alteració cromosòmica.

Després d’una introducció més informativa, van preguntar als alumnes què sentirien en cas que els diagnostiquessin aquesta malaltia i que ampliessin la resposta amb la reacció dels seus propis pares, per tal de treballar-ho també en l’àmbit familiar. La resposta més freqüent al dia següent era la sensació de por, que sol generar-se pel desconeixement sobre el que pot passar i també algunes reaccions més confiades de lluita i superació. També van repetir, en diferents ocasions, que en cas de tenir la malaltia els agradaria que no els tractessin diferent per aquest motiu.

En aquest punt els van gravar per un vídeo que estan fent amb altres escoles, on els alumnes explicaven alguns casos propers que ells mateixos havien viscut en l’àmbit familiar i, mirant a càmera, deien alguns eslògans o missatges que ells mateixos havien escrit després d’aquestes dues sessions, com: “Es pot superar”, “La investigació és la clau”, “Hem de ser feliços cada dia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top