skip to Main Content
Projecte Oceans A Primària, Com A Prèvia Del Festival

Projecte Oceans a primària, com a prèvia del Festival

Els sis cursos de primària porten tot el segon trimestre treballant a fons el projecte dels oceans, que serà la temàtica del festival que faran el proper 11 d’abril, davant de les famílies. Sota el paraigües dels oceans, tots els cursos treballen diferents continguts, que han anat ampliant i guanyant en complexitat a mida que pugen els cicles.

Quants oceans hi ha, on s’ubiquen en el mapa, quins continents banyen, com són la fauna i la vegetació marines, quins han estat els navegants i descobridors més importants de la història, per què han esdevingut catàstrofes naturals com el tsunami o com es pot millorar la interacció dels éssers humans per evitar la degradació de les aigües, per exemple per culpa de l’abocament massiu de plàstics al mar… han estat algunes de les temàtiques treballades.

També han après noms propis com Marco Polo, Juan Sebastián Elcano, Fernando de Magallanes, James Cook o Jacques-Yves Cousteau. A més, han treballat éssers mitològics com Neptú o Posidó i d’altres, en part mítics, com els pirates… ciutats perdudes com l’Atlàntida i misteris com el del triangle de les Bermudes.

Tots aquests continguts tan interessants, i molts més, han estat documentats amb rutines de pensament. Com mostren les fotografies, els alumnes de 1r han formulat preguntes creatives sobre els que els crea curiositat dels mars i oceans, com per exemple per què l’aigua és transparent o si existeixen les sirenes. A 2n, els alumnes s’han dividit en grups d’experts, on cada un investiga un oceà a través de la rutina “Pensar, fer parella i compartir”.

A 3r i 4t han utilitzat les rutines del “Zoom in” per descobrir que el peix amagat era una sardina, a la que posteriorment han disseccionat per conèixer com és un peix per dins… I la de “Penso, converso, comparteixo” per investigar i debatre, posteriorment, si els peixos dormen i, en el cas afirmatiu, com ho fan si no tenen parpelles.

A 5è han triat com a recurs les rutines de “Parlar amb guixos” i la de “Connectar, extendre i desafiar” per connectar coneixements previs sobre la temàtica, extendre’ls a partir del visionat d’un vídeo sobre els oceans i desafiant, assumint com a repte fer un mapa-web i presentar-lo en una exposició oral.

Per últim, els alumnes de 6è han utilitzat les claus del pensament per estudiar, a fons i des de diferents punts de vista, els 5 oceans més la hidrosfera i les característiques de l’aigua, per exemple associant la clau de la causa i efecte amb l’iceberg i el naufragi del Titanic… Un tema de projecte, per tant, que dona moltíssim joc i encara més aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top