skip to Main Content
Una Rutina De Pensament Per Aprendre Anglès

Una rutina de pensament per aprendre anglès

Chalk Talk, es a dir “Parlant amb Guixos”, és una rutina de pensament ideal tant per aprendre vocabulari nou com per fer connexions posteriors. Aquesta és, per tant, la que han triat la Maite -coordinadora de Cultura de Pensament a l’escola- i la Heather, totes dues com a professores d’anglès, per donar resposta a un dels objectius curriculars a 5è de Primària, que és que els alumnes incrementin el seu vocabulari relacionat amb el  camp.

Com que l’assignatura d’anglès la fem de forma desdoblada per poder oferir una millor atenció als alumnes segons el seu nivell, cada professora va reunir al seu grup i li va proposar tractar el tema del llibre “The countryside” amb aquesta rutina i, a més, contraposar-lo amb “The city”.

Així mentre en una aula els alumnes escrivien paraules en anglès que els veien al cap sobre el camp, en l’aula desdoblada ho feien en relació a la ciutat. Un exercici que primer es fa de forma individual i en silenci, ja que els que parlen són els guixos, i després es fa una posada en comú amb la resta del grup. El fet d’escriure els noms dels alumnes al marge i en rotuladors de colors diferents permet identificar què ha escrit cadascú, tot i que no és el més important…

Tot seguit canvien de classe i segueixen el mateix procediment, sobre l’altra temàtica. Després d’un temps de marge que les professores donen per reflexionar i moure’s lliurament per les taules sumant paraules a les que han escrit els companys, els animen a fer connexions entre els diferents conceptes. El punt-i-final d’aquesta rutina, que sempre resulta divertida, és exposar les documentacions i raonar-ne el resultat amb tot el grup classe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top