skip to Main Content
Aprenent A Llegir I Escriure, A Partir Del Nom Propi

Aprenent a llegir i escriure, a partir del nom propi

Els Rainbows de P3 estan fent aquests dies un treball molt significatiu i motivador… Estan aprenent a escriure el seu propi nom, en unes sessions que els fan molta il·lusió. Primer de tot fan una rotllana amb la Ylenia, que va ensenyant els diferents retrats dels nens i nenes de la classe, i un a un han d’indentificar el seu nom entre els cartells que hi ha escampats a la catifa.

Progressar en el reconeixement del propi nom i en el d’alguns companys és un dels objectius del nom que tenen, per currículum, aquest segon trimestre. També, el de ser capaços de trobar dos noms iguals i d’acostumar-se al sentit i ordre de l’escriptura, d’esquerra a dreta.

Un cop reconegut el seu nom en el cartell, el següent pas és escriure’l amb diferents sistemes. Un és una safata de sorra de color, amb un departament on poden col·locar el nom perquè els serveixi de model. Amb el ditet i, si cal, l’ajuda de la Ylenia i l’Aina van fent el traç del seu nom a la sorra. Un altre mètode és amb les lletres de l’abacedari de fusta, des d’on seleccionen les que formen el seu nom i el construeixen sobre la taula. I la tercera és muntar el nom engantxant sobre una línia les lletres amb velcro.

Tot i que hi ha noms més senzills de memoritzar que d’altres perquè són curts, el fet que a la classe hi hagi el nom dels alumnes escrit a diferents llocs com el penjador, les safates, la taula… ajuda a anar-los integrant amb naturalitat. Amb tot, començar la lectoescriptura pel propi nom propi i plantejant-ho com un joc els genera una atracció pel llenguatge que acaba sent molt beneficiosa, també a mitjà i llarg termini. I és que a partir d’aquí es desperta el seu interès per provar diferents traços i treballar els noms com un tot, a partir de la memòria visual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top