skip to Main Content
Mètode Científic Amb La Roda De La Indagació

Mètode científic amb la Roda de la Indagació

Els alumnes de 1r i 2n de Primària van compartir dos experiments senzills i molt visuals, durant la Setmana de la Ciència. El primer d’ells el van anomenar “L’ou ballarí” i consistia posar un ou dins d’un got, omplir-lo amb 2/3 de vinagre de vi blanc, tapar-lo i esperar 48 hores… Aquesta última va ser, en realitat, la part més difícil ja que tots tenien ganes de comprovar el resultat de l’experiment.

Però aquest any, com a novetat i gràcies a la Cultura de Pensament, els alumnes van utilitzar la Roda de la Indagació, una rutina perfecta per entendre les diferents etapes del mètode científic. El primer pas de la roda era, doncs, preguntar-se què passaria amb l’ou. Tot seguit els alumnes van haver de compartir les seves hipòtesi, entre les quals van dir que l’ou explotaria o que hi sortiria un pollet… El tercer pas va ser experimentar, és a dir agafar es materials i seguir el procediment per després observar els canvis i acabar descobrint i fent les conclusions.

Tot el procès es documenta per escrit i amb fotografies, igual que van fer amb el segon experiment, que consitia en que cada membre d’un grup de 4 agafava un osset de goma i el posava amb una dissolució diferent: aigua, aigua i sal, aigua i bicarbonat, i aigua i vinagre…

A l’endemà, el primer que van fer en arribar a la classe va ser anar a veure el seu got per veure què havia passat amb el seu osset. El veritable descobriment va ser quan, passades les 24 hores, van poder-lo extreure del líquid, eixugar-lo i colocar-lo en un paper amb una comparativa. Algunes hipòtesi es van cumplir, com la que l’osset creixeria de mida o perdria la seva figura i d’altres com que explotaria o despareixeria es van quedar, simplement, en meres hipòtesi… però que també van quedar documentades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top