skip to Main Content
A Parvulari Fan Una Simulació De Terra Llunar

A Parvulari fan una simulació de terra llunar

A la graella d’activitats del Parvulari durant la Setmana de la Ciència, hi vam afegir un visionat de l’arribada de l’home a la lluna aprofitant que d’aquí a pocs mesos farà 40 anys d’aquest gran esdeveniment històric. Els alumnes el van seguir amb interès per l’espectacularitat de les imatges i els va agradar sobretot la famosa petjada de Neil Armstrong sobre el satèl·lit de la Terra.

Tot seguit, les mestres els van proposar fer una simulació d’aquest terra llunar barrejant farina i oli, i seguint el mètode científic. Per fer-ho van utilitzar la rutina de pensament de la Roda d’Indagació, que els permet organitzar, indagar, raonar amb evidència, descobrir i treure conclusions. Tot això ho fan a partir de 6 apartats: preguntar-se, fer hipótesi, experimentar, buscar els canvis, documentar i treure’n conclusions.

La part pràctica és amb la que més van disfrutar, sobretot per la textura que anava adquirint la barreja d’oli i farina i que van haver d’anar pastant en equip, fins a obtenir una superfície similar a la que havien vist en imatges… La prova final que ho havien aconseguit va ser comprovar si els seus ninos i coets deixaven també petjada.

A més de divertir-se i experimentar, amb pràctiques com les de la Setmana de la Ciència els alumnes es familiaritzen ja des de petits amb les eines i metodologia del treball científic. Per altra banda, estimulem la seva capacitat d’observació, anàlisi, creativitat, la capacitat de resoldre interrogants i reptes a partir del mètode científic… i qui sap si despertem ja alguna primerenca vocació científica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top