skip to Main Content
Sorprenent Visita A Les Mines De Sal De Cardona

Sorprenent visita a les mines de Sal de Cardona

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han visitat la que va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món, la Mina Nieves de Cardona (1929-1990), una excursió que programem cada dos anys i, per tant, sempre és nova per als alumnes. Nova i sorprenent, perquè entrar dins una mina és tota una experiència per ells, a més d’una manera molt vivencial d’integrar l’aprenentatge.

Sens dubte, una experiència divertida pel fet de posar-se el casc i la indumentària de seguretat necessària, circular en vagonetes i esquivar les gotes que queien del sostre… i que eren moltes ja que els dies anteriors a la nostra visita havia plogut fort i la cova era força humida. Per sort, a nosaltres aquell dimarts ens va fer un dia esplèndid.

Aquesta excursió s’emmarca en el tema de Ciències Naturals sobre els minerals i les roques que estan estudiant els alumnes de 1r i els permet comprovar in situ alguns dels conceptes treballats a classe com l’existència de 3 tipus de sal: l’halita (clorur de sodi), la silvina (clorur de potassi) i la carnal·lita (clorur de potassi i magnesi). Els guies que van acompanyar els dos grups van plantejar la visita a partir de les preguntes que feinen els alumnes i van quedar sorpresos dels coneixements que ja tenien. També els van explicar que tota la zona de Cardona era un mar i que, després del procés tectònic que va originar muntanyes, la sal va pujar i sortir a la terra.

A més de la Geologia, aquesta visita ens agrada especialment perquè serveix per treballar altres aspectes més socials com per exemple com es treballava dins d’una mina o fer un apunt d’Història. Amb aquesta intenció, en sortir de la mina van pujar fins al famós castell de Cardona -la darrera fortificació en rendir-se el 1714- i van dinar a l’esplanada gaudint d’una magnífica panoràmica del Bages.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top