skip to Main Content
Un Projecte Fet Amb Cultura De Pensament

Un projecte fet amb Cultura de Pensament

El títol del projecte ha estat “Alella, terra de vi” i presentava una llista de continguts triats per les mestres, perquè cada cicle el treballés a la seva manera i nivell. Un d’aquests temes era les eines de la verema, des de les tradicionals com la premsa, el trull, el cistell o les tines… fins a les que s’utilitzen a l’actualitat, com la màquina que desrapa, la que premsa o on es fermenta… D’aquesta manera els alumnes han pogut ser conscients de les diferències entre el procès manual i l’industrial, de les eines de fusta i les d’acer.

Un altre tipus de contingut que han après és què és una DO i una Denominació d’Origen Protegida, és a dir una DOP. I n’han tractat les d’Alella, Penedès, Empordà, Costers del Segre i Priorat a Catalunya, i Somontano, Valdepeñas, Ribera del Duero, Albariño y Rioja a la resta de l’estat espanyol.

També han treballat les diferents feines com traginar, transportar, recollir, premsar, colar, filtrar….; els diferents tipus de raïm com el merlot, moscatell, pinot noir, cabernet sauvingnon, tempranillo, garnatxa…; què es fa a cada part del procès d’elaboració del vi i, en concret, com la fermentació és un procés químic on el sucre es converteix en alcohol.

Aquest treball en profunditat ha estat més creatiu i conscient gràcies als diferents recursos de la Cultura de Pensament que han utilitzat. Han fet rutines de pensament a l’inici del projecte, com el “Veig, penso, em pregunto” o les “preguntes creatives”. Durant els dies centrals del projecte enb van fer d’altres com “Dono una, prenc una”, “Parlant amb guixos” o “el Semàfor”. Per acabar, n’han empreat algunes de més conclusives com “El zoom in” o “El titular”… I tot, documentat i decorant ara les classes de manera que l’aprenentatge és més evident que mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top