skip to Main Content
Bona Adaptació I Fluïdesa, A L’inici De P3

Bona adaptació i fluïdesa, a l’inici de P3

Aquest any, per primer cop, hem fet l’adaptació de P3 de forma progressiva per a aquelles famílies que així ho desitgessin i es poguessin organitzar. La novetat de fer-ho per grups i horaris més reduïts durant les dues primeres setmanes ha resultat un bon sistema que ha beneficiat els petits i la dinàmica inicial de la classe, en general.

Un cop ja familiaritzats amb el nou espai, mestres i companys, aquesta tercera setmana tot flueix d’una manera molt fàcil. La principal activitat continua sent el joc lliure i els alumnes poden triar entre joguines de construcció, la cuineta, titelles, animalons, ninos, pius per treballar la psicomotricitat… i els espais que prefereixen en cada moment. Això està afavorint la seva llibertat d’acció i d’elecció segons els seus propis interessos, el que es tradueix en una participació més activa en el seu propi aprenentatge.

El nou mobiliari de taules de fusta amb rodetes ha aportat molt dinamisme a la classe, i permet que es generin diferents ambients d’activitats. Aquest dimarts han estrenat també les noves cadires més ergonòmiques, lleugeres i còmodes que les anteriors de fusta, i més segures perquè no permeten el balanceig.

L’adaptació està sent tant bona que des d’aquests primers dies la Ylenia ja està introduint, de forma molt natural, la Cultura de Pensament a l’aula dels Rainbow. Ho ha fet, per exemple, amb els “Acords Essencials” que han acordat i signat a classe com a normes que han de respectar durant aquest curs per tal de mantenir el clima de convivència i generositat en el grup. Altres maneres van sorgint de forma espontània, com per exemple, utilitzant Claus de Pensament com la de l’emoció o la connexió, en el moment que un grupet comparteix la lectura en veu alta del conte “El peix Irisat” sobre un peix que està aprenent a compartir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top