skip to Main Content
Sortides De Fi De Curs D’ESO A Tarraco I Empúries

Sortides de fi de curs d’ESO a Tarraco i Empúries

El penúltim dijous de curs, tots els alumnes de Secundària han fet una excursió lúdico-cultural, ja que han combinat la visita històrica amb una estona de platja amb els companys. Els del cicle inicial han anat a veure la Tarraco romana que aquest curs han treballat de forma multidisciplinar, a les assignatures de Socials, Ciències i Literatura.

Van començar la visita guiada per la muralla, i durant un recorregut per ella els van explicar les diferents èpoques durant les quals es va construir. També van poder veure en una maqueta com s’organitzava la ciutat al s.II d. C i aquells recientes que hi havia a la zona,que no han perdurat en el temps.

Tot seguit van passejar pels carrers del Casc Antic, fins arribar a la façana de la Catedral. Després d’un descans van continuar fins al Pretori, una torre que formava part del gran conjunt monumental, i la capçalera del Circ, que és el que més els va agradar. Abans d’acabar i anar a banyar-se a la platja, encara van dedicar una estona a visitar l’anfiteatre.

El mateix dia però al nord de Catalunya, els alumnes de 3r i 4t d’ESO van visitar les Ruïnes d’Empúries. Una visita teatralitzada els va portar pel jaciment, explicant-los des de la seva fundació com a colònia grega fins a l’arribada dels romans, després de la 2a Guerra Púnica. Prèviament a classe havien estudiat tot el context, tant a nivell històric com geogràfic. Dividits en grups, els alumnes van haver de localitzar Empúries, traçar les dues rutes possibles per arribar-hi via carretera i autopista, i subratllar les diferents poblacions i comarques que travessarien durant el camí. Finalment, també van tenir un final feliç a la platja de Sant Martí d’Empúries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top