skip to Main Content
Aprenent A Identificar I Representar Les Emocions

Aprenent a identificar i representar les emocions

Els alumnes de 5è de Primària han fet una activitat directament relacionada amb l’aprenentatge emocional. Primer de tot han vist el curtmetratge d’animació “Cuerdas”, guardonat amb diferents premis com el Goya, i que presenta un fil argumental ple d’emocions, sentiments, valors i il·lusions a través de l’amistat.

El segon pas ha estat identificar tots junts les diferents emocions que apareixen a cada una de les escenes d’aquest curt. Per fer-ho, s’han ajudat del diccionari d’emocions “Emocionari”, que a classe tenen en català, castellà i anglès… Un llibre preciós que explica, de forma senzilla, quararanta-dos estats emocionals per aprendre a identificar-los i així poder expressar què se sent.

El tercer i últim pas ha estat realitzar un mural on han pintat una llarga corda d’emocions. Ho han fet en grups, de forma col·laborativa, i escollint un dels tres idiomes per al text. A mida que anaven pintant, la corda agafava diferents traços en relació a les diferents emocions que havien identificat en el curt metratge i per entendre, també, que una emoció pot anar seguida o precedida per una altra.

També han fet una feina de relacionar cada una de les emocions amb un color en concret, de manera que les cordes han acabat sent multicolors. Aquest ha estat un primer pas per aprendre a identificar les emocions dels altres, posar-los nom i desenvolupar una empatia que contribueixi a una bona gestió, tant de les emocions pròpies com de les alienes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top