skip to Main Content
Divertides Convivències Del Cicle Inicial A La Fosca

Divertides convivències del cicle inicial a La Fosca

Els alumnes de 1r i 2n de Primària ho estan passant genial a les convivències de tres dies a la Costa Brava. La costa és, precisament, el centre d’interès que estan treballant ara. Per això ahir, només arribar a La Fosca, van anar a la platja a observar en directe el litoral rocós. Es van equipar amb escarpins i, amb la guia de l’Andrea i la Montse, es van iniciar en el coneixement d’aquest ecosistema. D’aquesta manera van poder veure de prop la fauna marina pròpia del litoral rocós, i a més recollir, identificar i classificar espècies marines.

Després de passar una bona nit i dormir pràcticament tots “del tirón”, han baixat contentíssims a esmorzar i amb molta energia. A continuació han fet l’activitat anomenada “Tots a bord!”, que ha consistit en un simulacre de navegació en un bot. Ben equipats amb impermeables i  armilles salvavides, han jugat a dalt de la barca. Han après, també, a utilitzar la simbologia que identifica fenòmens meteorològics com vent, mar i pluja. A més, noms, adjectius i verbs que formen part de la feina del pescador, l’orientació espaial necessària per sortir a pescar i els noms dels diferents vents.

“Terra mar i aigua” ha estat el títol d’una altra activitat, que en aquest cas ha consistit en un circuït d’habilitats psicomotrius. Tot seguit, en els aquaris del centre han pogut fer també oservació directa de la vida marina dels hàbitats més característics  del litoral català. I, de pas, identificar peixos amb esquelet ossi i d’altres, sense… és a dir, vertebrats i invertebrats.

Aquesta tarda han estat passejant pel port de Palamós, sent testimoni de l’arribada de les barques de pesca, com es descarrega el peix i quin camí fa fins a la llotja de subhasta. Encara han tingut temps per visitar el Museu de Pesca i demà sortiran a navegar amb el ‘Nautilus’ per veure les illes Medes.

 

Back To Top