skip to Main Content
Aprenent Les Fraccions Amb Un Joc Creat Pels Alumnes

Aprenent les fraccions amb un joc creat pels alumnes

El grup de 2n de Primària ha treballat les fraccions i les particions durant aquest trimestre. Un cop tenien clara la teoria bàsica de “si mengem 2/4 de pastís és que el dividim entre quatre trossos i n’agafem dos, és a dir la meitat”, han fet un joc molt divertit inspirant-se en el “memory”.

Dividits en 5 grups de 3 o 4 alumnes, s’han inventat diferents fraccions i formes diferents, que han buscat a l’ordinador perquè fossin totalment geomètriques. Un cop impreses han fet ells les línies divisòries i pintat aquelles parts que representaven la fracció.

Un cop fetes les diferents “fitxes” començava el joc de posar-les totes cap per avall en un pilonet. En descobrir una de les fraccions han d’encertar quina proporció és i que tot el grup n’estigui d’acord. D’aquesta manera es treballa en equip i la retentiva…

Si tot el grup està d’acord amb el resultat es pot agafar una altra figura, però en cas contrari cal defensar el criteri de cadascú, abans de continuar. Un joc molt senzill, creat per ells mateixos, que poden fer a l’aula, al pati o a casa… i que és un bon exercici també per començar a entendre els  quarts del rellotge rodó.

Back To Top