skip to Main Content
Adquirint Un Vincle Sa I Enriquidor Amb La Lectura

Adquirint un vincle sa i enriquidor amb la lectura

Els alumnes de 2n d’ESO estan llegint a classe la novel·la “Wonder”, de Raquel Palacio, de la qual s’han estrenat recentment la seva versió cinematogràfica. A més d’un èxit de vendes a nivell internacional, el llibre és una valuosa lliçó d’empatia, consciència social i convivència. Així ho va identificar la Palmira, la professora de Català, quan la nove·la va arribar a les nostres llibreries i va considerar que seria interessant per als alumnes d’aquesta edat.

Així ho creuen ells també, que en una xerrada informal han dit que per a ells “Wonder” és “un llibre bonic”, que “ensenya com una cosa es pot veure de diferents maneres” o que “permet posar-te a la pell de diferents persones i entendre perquè actuen d’una determinada manera”. Aquestes conclusions es deriven de l’estructura del llibre, que presenta una mateixa història explicada per diferents narradors… un recurs literari que, en aquest cas, permet aprofundir millor en el missatge de la novel·la.

“La lliçó d’August” o “Wonder” és, doncs, un dels llibres que llegeixen a l’any, de forma conjunta. Normalment és el dia després d’un control o alguna activitat més vinculada a un esforç acadèmic. D’aquesta manera, s’associa el dia de lectura a un temps agradable i un espai de distensió. I més encara, quan el bon temps permet fer-ho al aire lliure del jardí o, fins i tot, pujar a la muntanya del darrera a llegir al camp.

La lectura en veu alta, a més de generar més complicitat, és un bon exercici per marcar bé la puntuació, remarcar el vocabulari que no s’entén, esforçar-se amb la pronúncia i  mantenir un bon ritme que permeti “assaborir la lectura”, com sempre els insiteix la Palmira. A més, fer-ho a l’aire lliure té, entre altres beneficis, aprendre a projectar millor la veu i adaptar el to perquè tot el grup classe estigui en sincronia.

Back To Top