skip to Main Content
El Recorregut Artístic De 4t D’ESO Per Florència

El recorregut artístic de 4t d’ESO per Florència

Les primeres hores dels Sirius, els alumnes de 4t d’ESO que estan de viatge de fi d’etapa, a Florència han estat intenses i, com no podia ser d’altra manera, plenes d’Art i Bellesa… Com sabeu, viatgen acompanyats de la Maite i el Francesc -la seva tutora i el director de col·legi- amb qui van arribar a l’hotel ahir cap al migdia. Després d’una ràpida escala per deixar les maletes i repartir les habitacions, de seguida van voler sortir a passejar pel centre de la capital toscana.

El primer que els va meravellar va ser la façana i volum de la basílica de “Santa Maria del Fiore” amb el seu característic baptisteri, que havien estudiat a classe. Tot seguit van anar a sopar a prop de la mateixa Piazza del Duomo per estrenar-se, la majoria, amb la pasta italiana i un bon ‘gelatto’. Abans de tornar a l’hotel, encara van voler passejar més i van arribar fins a la zona de l’església i el mercat de San Lorenzo.

Aquest matí han començat amb un plat fort com és anar a la Galleria dell’Accademia a gaudir en directe de les impressionants proporcions del “David” de Michelangelo Buonarroti. A més de dedicar una bona estona a apreciar-lo amb calma, una de les alumnes que l’any que ve vol estudiar Batxillerat Artístic ha aprofitat per dibuixar-lo al natural.

A continuació han anat a la catedral, han vist l’antiga església de Santa Reparata i han entrat a la cripta on hi ha la tomba de Brunelleschi, autor de la increïble ‘cupola’ del Duomo. Tot seguit al Museo dell’Opera del Duomo han pogut apreciar en una maqueta molt divulgativa com s’havia dissenyat i construït aquesta cúpula. A més, han tingut la sort de veure els panells originals de les “Portes del Paradís” del Baptisteri de Ghiberti, reconéixer una “Pietà” de Michelangelo i una altra obra mestra de Donatello.

Després de dinar i d’una estona lliure, han pujat tots plegats a l’estilitzat “Campanile” de Giotto i han rematat aquest dia tan artístic a la Galleria degli Uffizi. Com és inevitable, allà s’han emocionat veient les al·legòriques “Primavera” i “El naixement de Venus” de Botticelli, i altres obres que han pogut observar en una visita lliure, segons els seus interessos. I, per acabar, a la sortida del museu el gairebé obligat pas pel mític Ponte Vecchio, sobre el riu Arno. A domani!

Back To Top