skip to Main Content
Celebrem El Dia De La Pau I La No Violència Escolar 

Celebrem el Dia de la Pau i la no violència escolar 

Per segon any consecutiu, tres representants de cada curs des de P5 fins al 4t d’ESO han anat fins a la Plaça de l’Ajuntament d’Alella, a participar en un acte conjunt amb la resta de centres escolars d’Alella. Els alumnes seleccionats havien estat escollits pels tutors, tenint en compte la participació en altres celebracions del calendari escolar -com el Dia de l’Esport o de l’Arbre- per tal que al llarg del curs tots els alumnes tinguin el seu protagonisme.

Aquesta celebració del Dia de la Pau escolar ha suposat també un treball previ a classe, amb la projecció de missatges i vídeos sobre la pau i la no violència. A més, a l’aula han elaborat els molinets de paper que havien de portar a l’acte, pintats i decorats amb missatges de pau de personatges cèlebres com: “Ojo por ojo y el mundo acabará ciego”, Gandhi; “Prefiero perder la guerra y ganar la paz”, Bob Marley; “La paz es la única batalla que vale la pena librar”, Albert Camus; “Mientras el mundo no esté en paz, el hombre seguirá demostrando que no está civilizado”, anónimo…

Sobre l’escenari, el músic d’Alella Narcís Perich ha dinamitzat l’acte amb la creació de diferents rotllanes d’alumnes, de petits a grans. Un cop tothom estava al lloc, el nostre professor de Música Marc Ariño ha començat a fer sonar amb el seu violí la intro del mundialment famós “We are the world”. Dos dels nostres alumnes l’han acompanyat també amb els seus violins, interpretant aquest himne internacional tal com haviem preparat en diferents  sessions de Musicàlia.

Tots els alumnes han cantat el “We are the world” mentre feien voltar les seves rotllanes i cada cop que sonava la tornada aixecaven les mans amb uns globus blancs, que els organitzadors havien repartit com a senyal de pau. L’acte ha acabat amb l’enlairament d’aquests globus cap al cel, com a simbolisme d’esperança en el futur.

Back To Top