skip to Main Content
Entrar En La Lectura I Escriptura Amb Molta Il·lusió

Entrar en la lectura i escriptura amb molta il·lusió

Els alumnes de P5 estan aprenent lectoescriptura amb entusiasme gràcies al programa Ludilletres, basat en la Teoria de les Intel·ligències Múltiples i amb unes pràctiques manipulatives molt divertides. Un exemple d’aquesta mateixa setmana és com aprenen les lletres de diferents maneres…

Comencen la sessió amb un passi de bits, tant de ludigestos com ortogràfics; canten cançons i aprenen poemes relacionats amb les diferents lletres; fan jocs per potenciar l’habilitat de l’escolta i treballar l’articulació dels sons; duen a terme activitats psicomotius per practicar el traç i, finalment, realitzen la fitxa de consolidació que resumeix i fa reflexionar sobre el que s’ha treballat prèviament.

Aquesta manera tan dinàmica i creativa d’aprendre ofereix moltes més oportunitats perquè cada nen assimili l’aprenentatge al seu ritme. També gràcies a l’associació de conceptes i la repetició dels continguts, que els ajuda a retenir la informació i integrar-la.

A tots els Guinyols els agrada molt relacionar una lletra a un gest, a una paraula i a un fonema (per exemple “i d’Indio” simulant una ploma a la corona). Com es pot veure a la galeria de fotos, tenen recursos per tot: escriuen la lletra en sèrie per imitació dins una quadrícula, la fan amb plastilina i la pinten amb pintura. Un altre recurs que els encanta és, per exemple, assenyalar amb una abella quan una paraula té lletres que fan el mateix so sonor que el seu brunzit…

Back To Top