skip to Main Content
Els Alumnes De 4t Comencen A Escriure Amb Ploma

Els alumnes de 4t comencen a escriure amb ploma

Aquesta setmana hi ha hagut un esdeveniment especial, a 4t de Primària… És una tradició de l’escola i, per tant, una fita en el calendari que els alumnes esperen amb il·lusió des que comencen aquest curs. Es tracta del lliurament de plomes per part del director com a reconeixement de la bona cal·ligrafia que han assolit la majoria dels alumnes.

Tots els alumnes comencen Primària escrivint en llapis i l’any que fan el canvi és a 4t, quan considerem que tenen la lletra ben afiançada. El més habitual és passar llavors al bolígraf o punta-fina, però al Pino ens agrada la ploma per la seva distinció, perquè la utilitzen les persones elegants i perquè les grans signatures es fan amb aquesta tinta…

Els alumnes de 4t saben que en algun moment del curs hi haurà el canvi i en totes les activitats que fan, des dels dictats fins a les fitxes, se’ls estimula molt a fer bona lletra. Alguns, fins i tot, han demanat la ploma als Reis Mags perquè sabien que aviat arribaria el moment… i d’altres han preferit esperar a saber que en tenen per anar a triar-la amb els seus pares, com una petita cerimònia.

Per fi aquesta setmana ha arribat el dia i el Francesc ha mirat amb detall les llibretes dels alumnes i, amb el vist-i-plau de la Marta, ha donat a la majoria dels alumnes amb el carnet que autoritza a escriure ja amb ploma. També ha mirat la resta de llibretes i ha encoratjat els alumnes a seguir esforçant-se, perquè puguin aconseguir-ho aviat durant aquest mateix curs. Els ha recordat que la ploma sempre empitjora una mica la lletra i, per tant, el punt de partida ha de ser molt bo.

L’alegria dels alumnes amb ploma ha fet que de seguida volguessin provar-la i, amb molta cura i sobretot tenint en compte que la tinta només es pot esborrar un cop, han fet els seus primers traços… Una escena que també ha donat imatges molt divertides amb les primeres mans tacades com una simpàtica senyal d’escriptors novells.

Back To Top