skip to Main Content
Diversió Amb Robots I Atraccions, Al Tibidabo

Diversió amb robots i atraccions, al Tibidabo

Els alumnes de 1r i 2n de l’ESO van passar un dels dies de la Setmana de la Ciència al Parc d’Atraccions del Tibidabo, de Barcelona. Hi van anar a participar en el seu espai educatiu i d’oci, anomenat “CreaTibi by LEGO”.

Allà uns grup de monitors els va proposar un parell de reptes i van quedar sorpresos del nivell dels nostres alumnes, que aquest curs treballen amb materiall propi de Lego Education, a clase de Robòtica.

A la pràctica que els van proposar havien de treballar per parelles. Cada alumne havia de muntar un mecanisme que, en acabar-lo i juntar-lo, va resultar ser una formiga que anava amb motor.

En el moment d’accionar la formiga van comprovar que avançava cap endavant però no cap enrere… fins arribar a la conclusió que la causa era un “trinquet” i que calia desbloquejar-lo.

Després van fer una sèrie d’hipòtesi a partir d’unes mesures diferents i de cronometrar el temps.També van treballar les hipòtesi a partir d’una peça que tenia 3 posicions, segons les quals la formiga avançaria més ràpid o més lentament… Van acabar, com a bons científics, comprovant quina era la hipòtesi correcta.

Back To Top