skip to Main Content
Conèixer Millor El Cos Durant La Setmana De La Ciència

Conèixer millor el cos durant la Setmana de la Ciència

Aquesta Setmana de la Ciència ha resultat molt divertida per als alumnes de Primària. Divertida, pel munt d’activitats que han fet, i també sorprenent… Potser el que més els ha impactat ha estat veure en directe òrgans de porc -ja que són els més semblants als nostres- com el fetge, pulmons, cervell, cor (comprats per a la pràctica científica, en un colmado d’Alella). Fins i tot va venir un metge de l’Hospital de Sant Pau, el Jordi Planes, per fer-los una xerrada sobre el nostre cos, a partir d’aquests òrgans.

Els alumnes també han après més sobre el seu propi aparell respiratori, excretor, la circulació pulmonar o l’esquelet gràcies a pràctiques amb el “Huesitos” que hi ha a 2n de Primària, radiografies o, fins i tot, pintant en una samarreta blanca els seus òrgans, muscles i ossos, a escala real.

Una altra manera de prendre més consciència del seu cos ha estat experimentant com viurien si no tinguessin les articulacions. Per això es van posar trossos d’una ampolla de plàstic rígid, que els impedia moure’s amb la llibertat de moviment i rapidesa que els proporcionen colzes i genolls.

A més, han anat al Laboratori amb el professor de Secundària Roger De Marfà… Una activitat que a partir d’aquest mes faran cada dilluns, de forma rotatòria, per a tots els cursos de Primària. Després de presentar-se als seus nous alumnes, els va proposar observar els elements que formen la seva pròpia sang. Amb el microscopi van poder veure diferents mostres i dibuixar els glòbuls vermells, les plaquetes, el plasma, els glòbuls blancs. D’aquesta manera, ja coneixen millor els responsables de curar-los una ferida o d’una malaltia.

Back To Top