skip to Main Content
Tallers Interaula A La Setmana De La Ciència

Tallers interaula a la Setmana de la Ciència

Aquesta setmana celebrem la Setmana de la Ciència i els tallers han anat destinats a realitzar experiments com a autèntics científics. La Mari, l’Aina, l’Ylenia i la Mireia han proposat als més petits de l’escola els següents tallers:

Experiment de magnetisme: a partir del joc i la motivació d’arribar fins al final han proposat una activitat en dos grups: a partir d’un fil amb un imant els nens han fet una “carrerra” a veure quin grup transportava més imants d’un costat del pati a l’altre. S’ho han passat pipa!!!

Experiment de flotació: han experimentat amb diferents objectes que suren i que no suren. Han manipulat i observat què passa i els nens han resolt les preguntes que anaven fent durant el taller: “Ah! S’enfonsa perquè pesa més!” o “Flota perquè és més lleuger”…

Experiment de transvasament de líquids: han manipulat amb sedassos, cubs de plàstic, cullerots, xeringues, palles, culleres… omplint i traspassant aigua d’un recipient a un altre. Han observat que alguns recipients no admetem la mateixa proporció d’aigua que d’altres o que la direccionalitat de les xeringues si no era la correcta mullaven als companys…i això és el que més els engrescava!

Experiment dels diferents colors: han realitzat la barreja dels colors primaris per tal d’aconseguir els colors complementaris. Amb papers de seda, aigua i ampolles han descobert que uns colors es convertien en uns altres de nous! Tot molt divertit, experiencial i sorprenent.

Back To Top