skip to Main Content
Viure En Directe El Naixement De Pollets

Viure en directe el naixement de pollets

Els alumnes de 6è de Primària han estat testimoni aquests darrers dies del naixement de pollets, a dins de la seva classe. Un esdeveniment que va sorgir de la iniciativa de la Laura, que els va convidar a portar a classe algun fenomen de la natura que puguessin observar de forma directa.

Un dels alumnes va recordar que fa anys havien donat a l’escola una incubadora i la van recuperar. A més, el seu pare va cedir-los durant uns dies una “nacedora”, on col·locar els pollets durants els seus primers dies de vida.

Així que van portar a l’aula ous de diferents tipus de gallina, la incubadora i consells sobre el procés a seguir. Un text que van aprofitar per treballar com a comprensió lectora i, d’aquesta manera, tota la classe prenia consciència del que anaven a ser partícips els propers dies. Van estar comptant la vintena de dies de gestació i es van assignar encarregats de fer el “volteo”. D’aquesta manera, girant regularment els ous de les gallines s’evita que l’embrió es quedi a la closca, imitant el que les gallines fan amb el bec.

El moment més emocionant va ser quan van començar a néixer els pollets, i va ser realment una imatge increïble per a tota la classe. A partir d’aleshores els van anar portant a la “nacedora” on amb calor artificial han anat creixent fins avui, que els alumnes que tenen a casa les condicions adequades per cuidar-los se’ls enduran. Mentrestant, ha estat tota una experiència compartir l’espai a la classe amb els pollets, posar-los nom, acaronar-los, veure com evolucionaven… i sentir els sons que feien. I no només per als alumnes de 6è, ja que els van posar al finestral del passadís perquè tothom els pugués veure i gaudir.

Back To Top