skip to Main Content
Diversió I Grans Aprenentatges De Grup

Diversió i grans aprenentatges de grup

Els alumnes de cicle superior de Primària han gaudit recentment d’una sortida conjunta a La Granja, a Santa Maria de Palautordera, on programen un seguit d’activitats relacionades amb l’educació emocional. D’aquesta manera, a més de passar un gran dia al peu del Montseny, la sortida ha servit per treballar la cohesió de grup entre 5è i 6è de Primària.

De les moltes activitats que ofereixen, vam triar aquelles que posen més èmfasi en el respecte i la bona convivència entre companys, ja que és la temàtica central del curs. Totes les activitats eren rotatives, per la qual cosa les van poder fer tots els alumnes. La majoria estaven focalitzades en reforçar la confiança amb els companys, ja fos deixant-se guiar pel bosc amb els ulls envenats o fent una activitat en què fos imprescindible la col·laboració de tots.

També van fer alguna activitat individual, com seguir un itinerari amb diferents desnivells i reptes dins del bosc. En aquesta ocasió, els alumnes anaven sempre acompanyats per monitors especialitzats, que compartien amb ells estímuls positius i motivadors. Això els va ajudar a prendre consciència de com fan front a les adversitats i quin és el seu nivell de resilència.

En acabar les diferents activitats, els monitors apuntaven una frase dita per cada alumne com a resum de l’aprenentatge extret (“He après que puc confiar en els nens, he après que els meus companys són molt ‘majos’, he après que quan ho fem bé som un grup molt guai”…). Aquest material va ser lliurat a la Sílvia i la Laura i ara cada matí a l’aula, en el moment dedicat a la reflexió, dediquen una estona a comentar-lo entre tots. Una experiència tan enriquidora, doncs, que ha tingut continuïtat a classe.

Back To Top