skip to Main Content
Totes Les Novetats A Punt Per Començar El Curs 2017-18

Totes les novetats a punt per començar el curs 2017-18

per Francesc Serra, director

Dimarts comencem el curs 2017-18 i jo, personalment, ho faig amb una doble il·lusió. A la que ja tenia l’any passat per dirigir l’escola, li afegeixo ara la derivada de l’experiència viscuda durant el meu primer curs a “el Pino”. Iniciem, doncs, un any escolar amb molta força, ben posicionats, estrenant projectes molt motivadors i amb la convivència com a objectiu a treballar de forma transversal.

Una convivència que porta implícits molts valors, com el del respecte o la solidaritat, i que és bàsica per fer front als reptes que ens presenta la vida, tant a nivell individual com de societat. Una eina també cabdal per aprendre a conviure amb situacions no desitjades i que poden posar-nos a prova, com la trista pèrdua de la Laia… Tot i el fort cop que ha suposat per a tots nosaltres, estic orgullós de la nostra resposta com a col·lectiu i tindrem una nova oportunitat de demostrar-ho en el funeral que es farà properament a la Parròquia de Sant Feliu d’Alella.

A primer cop d’ull, una de les novetats més evidents d’aquest curs és el nou mobiliari a les aules. Hem reemplaçat l’antic per unes taules més grans i cadires ergonòmiques que milloren la postura i comoditat dels alumnes. A Infantil estrenen una nova distribució de cursos per planta i una aula d’anglès, equipada amb la pissarra digital i també mobiliari nou.

Hem aprofitat per ordenar també el calendari escolar, prioritzant la practicitat i logística, i per tal que les sortides i viatges afectin el menys possible l’activitat escolar. En el capítol de desplaçaments de llarga distància, recuperem els viatges culturals i formatius de Secundària -aquest any a Sevilla- ja que considerem que és una gran oportunitat per a la convivència de tota l’etapa.

Equiparem l’horari del Departament d’Orientació Psicopedagògica al lectiu per donar una millor cobertura a tota l’escola. Iniciem, a més, una col·laboració amb l’Institut Kepler, especialitzat amb l’atenció als nens i joves amb altes capacitats intel·lectuals i les seves famílies.

Sabeu que l’escola està treballant ja amb criteris de la Neurociència, que d’aquí a uns anys tothom situarà com a base del model educatiu. Amb l’objectiu de començar-ho a implementar ja perquè els nostres alumnes se’n puguin beneficiar el més aviat possible, hem viatjat als Estats Units per comprovar en directe com diferents escoles i instituts de Florida posen en pràctica el Project Zero de Harvard. Un dels molts aprenentatges que importem és que el primer pas l’ha de donar el professorat, evolucionant la manera com planteja i transmet els seus coneixements. És per això que aquest curs comencem una formació de 3 anys, a càrrec d’especialistes en la renovació pedagògica de centres educatius. D’aquesta manera, els professors faran aquest procés acompanyats i seran els primers a experimentar una nova i motivant manera d’aprendre, per tal que els sigui més fàcil traslladar-la després a l’aula.

En aquesta línia, estem molt contents de poder oferir també el Batxillerat Dual Americà, és a dir l’oportunitat que els alumnes de 3r i 4t d’ESO cursin matèries online que els permetin obtenir també un segon batxillerat, que creiem els pot obrir moltes portes en un futur.

Ampliem també la presència de l’anglès a 1r i 2n d’ESO, on ara faran una hora setmanal de History en anglès i la matèria de Robòtica i Programació. En aquesta última comptarem, a més, amb un professor adjunt de Lego Education a classe. Fora de l’aula també augmentem les possibilitats d’aprendre i practicar l’anglès en situacions reals. Mantenim l’intercanvi de 3r d’ESO amb la Long Trail School de Vermont (USA) i aquest any oferim l’oportunitat de fer el viatge d’estudis a Gal·les des de 3r fins a 6è de Primària.

Estem dissenyant una oferta d’Extraescolars a partir de les activitats més sol·licitades i ens plau informar-vos, també, que aquest any els alumnes de Musicàlia podran ser examinats i obtenir un títol oficial de la prestigiosa The Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM).

Tot ben afinat i amb moltíssimes ganes de rebre ja els alumnes…

Benvinguts tots al curs 2017-18!

 

Back To Top