skip to Main Content
Representacions Teatrals Dels Nostres Aprenents D’actor

Representacions teatrals dels nostres aprenents d’actor

Aquests dies de finals de curs, l’escola és plena d’actes i representancions. Una d’elles és la que van oferir la setmana passada els alumnes que han fet classes de Teatre com a extraescolar, una hora a la setmana. Aquest any ho han fet per primer cop amb la Mònica Gabarrell, una mare de l’escola que és professora de teatre.

Ella mateixa s’ha encarregat d’escriure les dues peces teatrals que es van representar per poder adaptar-les així als nivells d’Infantil i de Primària. En el primer cas, la Mònica va fer de narradora d’una divertida versió sobre l’inici del nostre col·legi. Els nens i nens, vestits tots de blanc, anaven interpretant aquest text fent mímica de situacions senzilles, com un gat miolant o la posició d’un conillet. D’aquesta manera tan simple han après la importància del gest, de la comunicació no verbal i a interpretar un text en comptes de repertir-lo de memòria… Una tècnica que encaixa molt amb la manera d’aprendre a partir del joc, que apliquem a l’escola.

En la mateixa línia interpretativa, els alumnes de Primària han preparat la seva obra teatral. En aquest cas ells no tenien el text escrit sinó que la professora els anava explicant la trama i ells aportaven la seva creativitat a l’hora d’interpretar-lo. Construïnt ells mateixos el seu propi personatge és la manera més efectiva per endinsar-se en el món de l’actuació i, segurament per aquest motiu, la Mònica considera que aquests alumnes han progressat moltíssim des del Nadal.

Així ho va voler transmetre als pares demanant-los que, si és possible, els continuin “apuntant” de cara al curs que ve, per no trencar aquesta evolució tan bona. També els va voler agrair la seva aportació amb el vestuari i atrezzo dels actors, que en aquest cas va ser senzill com el decorat perquè quedés clar qui eren els autèntics protagonistes.

Back To Top