skip to Main Content
Excursió De Primària Al Parc Natural Del Montengre

Excursió de Primària al Parc Natural del Montengre

Un cop acabat el projecte de Primària de “Les meravelles del món” i per reforçar encara més el dels padrins i fillols que hem iniciat aquest curs, els 6 cursos d’aquesta etapa van anar divendres passat d’excursió al Parc Natural del Montnegre. Aquest espai és un fantàstic bosc vora el mar que no ens queda gaire lluny de l’escola i que ens permetia un dia a la natura, amb aprenentatges implícits, espais amples per córrer i jugar, i zones amb ombra.

Un cop els tres autocars en què es van desplaçar els alumnes i professors van arribar al parc, un grup de monitors els va proposar un recorregut guiat per aquest bosc mediterrani. Amb ells van poder veure els diferents tipus de fulles que han estudiat a classe de Medi, des de les dentades fins a les serrades, per exemple. També com aquestes s’adapten a la poca pluja característica d’aquest entorn, adaptant diferents formes, arrugant-se o creant pèl. A més, van analitzar visualment diferents pinyes que anaven trobant pel camí per esbrinar si havien estat rossegades per esquirols o ratolins de camp…

Tot això els alumnes ho anaven apuntant en uns dossiers, on tenien claus dicotòmiques (codis que es fan servir per classificar els éssers vius) per saber quin tipus d’arbres o arbustos anaven veient. A més, espontàniament anaven agafant pedretes que trobaven pel camí per tractar d’identificar els minerals ja que, com us hem explicat en altres entrades del Blog, aquest tema els encanta…

En total van recórrer uns 2,5 quilòmetres i una mica menys, una horeta, els de 1r i 2n. En arribar a l’esplanada del Santuari del Corredor van poder descansar a l’ombra, fer l’aperitiu de germanor on tots els alumnes comparteixen amb els companys de curs allò que han portat i a continuació van dinar el picnic de l’escola. Després de reposar una estona i aprofitant l’amplitud de zona verda que tenien al davant, els alumnes van estar jugant lliurement i van acabar la jornada amb els jocs que els padrins de 6è, 5è i 4è havien pensat i preparat per als seus fillols de 3è, 2è i 1è… donant encara més sentit a una excursió conjunta de tota la Primària.

Back To Top