skip to Main Content
Viatge Històric Dels Sirius Pel Sud De França

Viatge històric dels Sirius pel sud de França

Aquest matí els alumnes de 3r d’ESO han iniciat el seu viatge de 3 dies pel sud de França. Després d’un trajecte molt tranquil, i amb una breu aturada a la frontera per esmorzar, han arribat a Elna. Aquesta població del Languedoc-Rosselló es va fer famosa arran de la seva maternitat (la Maternité Suisse d’Elne). L’infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz en va ser la seva fundadora i la responsable de fer possible el naixement de 400 bebès, fills de dones espanyoles refugiades de la Guerra Civil espanyola que es trobaven internades a camps de concentració del sud de França. A més, durant la II Guerra Mundial, va acollir també dones jueves perseguides pel nazisme…

Després d’una visita guiada per l’antic palauet que ocupava la maternitat, han viatjat fins a Colliure, un bonic poble de costa, famós pel seu castell i per haver acollit artistes com Matisse, Derain i Antonio Machado. El poeta andalús també hi va arribar fugint de la Guerra Civil espanyola i han visitat la seva tomba, en el cementiri, amb els seus famosos versos: “Y cuando llegue el día del último viaje,/ y esté al partir la nave que nunca ha de tornar,/ me encontraréis a bordo ligero de equipaje,/ casi desnudo, como los hijos de la mar”.

En la platja d’Argelès -la seva següent escala en aquest viatge de recorregut històric- hi van viure fins a 100.000 refugiats espanyols, com Machado, en aquest cas a l’intempèrie, sense cap refugi, i patint les inclemències del fred de l’hivern.

Al vespre han arribat ja a l’hotel de Perpinyà, que els ha agradat molt i està super cèntric. Han fet un passeig pel seu casc antic, on els ha sorprès el Castellet, que havia estat la porta d’entrada de la muralla i també una presó d’Estat… També s’han arribat fins a l’estació de tren on, com els han explicat els seus professors acompanyants i excel·lents guies, el Roger i l’Oriol, Salvador Dalí deia que estava el centre del món. En acabar la ruta han sopat a l’hotel, en horari francès, i ara estan tranquils xerrant i comentant el que ha donat de sí el día.

Back To Top