skip to Main Content
Lliurament Dels Premis Literaris De Primària

Lliurament dels Premis literaris de Primària

El divendres abans de Sant Jordi, vam celebrar a la Sala d’Actes de l’escola el lliurament dels Premis literaris de Primària, que podríem dividir en 3 categories diferents. La primera seria autobiogràfica, ja que com que els alumnes de 5è llegeixen el llibre “Veva”, de Carmen Kurtz, on la protagonista narra en primera persona els seus nou mesos de vida, fan el paral·lelisme i creen el seu propi llibre amb la seva història particular i posant també èmfasi en les seves “primeres vegades”.

La resta de cursos de Primària agafen com a tema el mateix que el projecte central de curs. Per això, els contes d’enguany han tingut uns escenaris tan meravellosos com el Coliseu romà, el Machu Picchu, la Murallla xinesa, Chichén Itzá o el Crist Redemptor, entre d’altres. Pel que fa a la trama, es podia situar en una d’aquestes Meravelles del Món o fer un viatge per totes elles.

Excepte els alumnes de 5è, que ho fan de forma individual ja que cada alumne redacta la seva experiència vital, la resta ho han treballat de forma cooperativa. De 1r a 4t, per parelles, posant-se d’acord en el tema i escrivint l’argument a quatre mans. Quan aquesta tenia el vist-i-plau de la professora, cada alumne va fer el seu propi llibre, il·lustrant-lo amb els seus dibuixos.

D’aquesta manera es treballa també indirectament el valor de la responsabilitat, ja que no és el mateix escriure un conte amb total llibertat de creació que haver-se de posar d’acord amb el company, col·laborar per al bon desenvolupament de la història, aportar idees i treballar per igual. Aquest treball en grup és encara més complex a 6è, on els contes han estat fets per grups de 5 i s’ha hagut de buscar encara un consens més gran. Aquesta ha estat una iniciativa nova d’aquest curs i no només ha motivat més els alumnes sinó que també ha tingut, en tots els casos, un final feliç.

Back To Top