skip to Main Content
Fent Maquetes Dels Tipus De Paisatges Que Aprenen

Fent maquetes dels tipus de paisatges que aprenen

El llibre de Ciències Socials de 3r proposa “entrar a fons” en tres tipus de relleus i paisatges: muntanya, plana i costa… i això és el que han fet a classe aquesta setmana, d’una manera molt creativa i que els ha motivat moltíssim per l’activitat que els ha suposat.

Després d’estudiar les principals característiques de cada un d’ells i aprendre conceptes com que la carena és la línia que uneix els punts més alts d’una serralada; que el solell és la vessant on toca més hores el sol i que el seu oposat és l’obaga; que un cingle és la pendent vertical i rocosa d’una muntanya; que el penya-segat és aquella muntanya que queda tallada verticalment en arribar al mar o el delta, la desembodura d’un riu en diversos canals d’aigua… han passat a l’acció.

Dividits en 6 grups, els alumnes s’han repartit els diferents paisatges i han hagut d’idear i crear la seva pròpia maqueta que contingués els principals elements representatius. Ho ha fet sumant imaginació als aprenentatges adquirits i fent servir material de fora, com petxines els que treballaven el paisatge de costa, com dels jardins de l’escola, com ara pedretes, sorra o branques.

Tot el treball l’han fet a dins de la classe i ens han sorprès amb originalitats com un telecadira que han fet utilitzant dos llapis, un filferro i cotó-fluix. En acabar la part més de manualitats, supervisada per la Gemma, hi han col·locat cartellets amb els diferents conceptes i trets identificatius de cada paisatge. A continuació cada grup ha explicat a la resta de companys el seu paisatge, tot especificant-ne les diferències, per exemple entre un llac, un estany i un estanyol, en el cas de la plana.

Back To Top