skip to Main Content
Aprenent Matemàtiques De Forma Vivencial I Entusiasta

Aprenent Matemàtiques de forma vivencial i entusiasta

Cada dia a P5 fan una sessió d’EntusiasMAT, el programa didàctic-pedagògic basat en les Intel·ligències Múltiples que fem servir a l’escola des de P3, i que aquest curs hem extès fins a 5è de Primària, per aprendre i treballar les Matemàtiques d’una manera més adaptada a la realitat dels alumnes. Les sessions varien cada dia de la setmana i es treballen així diferents temàtiques i conceptes matemàtics: la numeració, el raonament lògic, l’orientació espaial, la percepció visual, la geometria i la mesura.

Aquest divendres hem assistit a una de les sessions de numeració, que té l’objectiu de reforçar en els nens de P5 el concepte de la suma, que ja van començar a treballar en els dos cursos anteriors i que els caldrà dominar de cara a 1r de Primària, que començaran aquest mateix any 2017.

La sessió comença sempre amb una mena de ritual, que és asseure a terra, aprofitant la llum natural i escalfor del sol que entra per les finestres, i seguir el passi de Bits amb el ritme que marca la mestra. Les fitxes alternen els Bits matemàtics, numèrics, figures geomètriques i cossos geomètrics.

A continuació la Laia els planteja un problema oral, que han de resoldre amb el propi cos i donar el resultat amb els dits. D’aquesta manera vivencial es reforça la comprensió i, per tant aprenentatge, de la suma. També de forma física resolen altres problemes manipulant fitxes de parxís i, per acabar, operacions de sumes sobre paper, en la que practiquen un nou aprenentatge d’aquest any: la suma en vertical.

Back To Top