skip to Main Content
Esplèndida Representació D’Els Pastorets

Esplèndida representació d’Els Pastorets

Com cada any per aquestes dates, els alumnes de Rainbow, Platero i Guinyol es transformen en els personatges d’”Els Pastorets”, una representació teatral d’origens medievals típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya. En la nostra pròpia versió -senzilla, clara i dolça- els personatges es repeteixen en cada ocasió i mentre que els alumnes de P3 i P4 donen vida als Pastorets, per als més grans de P5 reservem els papers protagonistes: la verge Maria i Sant Josep, els dimonis, les estrelles i els Reis Mags.

Aquesta representació, que narra la el naixement de Jesús, és una excel·lent manera perquè els alumnes de Parvulari entenguin el Nadal i el visquin més en primera persona. Per altra banda, suposa un aprenentatge doble ja que, a més del de la interpretació, com que el nostre text d’”Els Pastorets” està format per poemes i música, els alumnes aprenen diferents coreografies, i a recitar i cantar en català, castellà i anglès…

Tot i que es tracta d’una obra tradicional, a l’escola intentem cada any sorprendre les famílies amb alguna novetat, perquè sigui divertit per als nens i les famílies. La d’aquest curs ha estat que els nens han ballat tres cançons i l’anglès ha tingut més presència, no només en cançons i poemes com en el cas de P3, sinó també amb diàleg entre els alumnes de P4 i P5.

A més d’un treball de memorització de poemes, cançons i balls, la preparació d’“Els Pastorets” permet el treball conjunt de P3, P4 i P5 i el respecte entre companys. És molt divertit perquè els nens es fixen tant en els assajos que quan a l’any següent els toca un ball del curs superior o arriben a P5 i han d’interpretar algun personatge sorprenen a les mestres perquè, en gran part, ja ho saben fer…

 

 

Back To Top