skip to Main Content
Santa Cecília, Amb Musicàlia

Santa Cecília, amb Musicàlia

El nou director de l’escola, el Francesc Serra, ha engegat un projecte personal perquè Santa Maria del Pino tingui la seva pròpia Escola de Música. Una novetat que va lligada al nostre projecte educatiu, basat en la Teoria de les Intel·ligències Múltiples proposada per Howard Gardner, i que defensa que no només existeix una única intel·ligència sinó fins a 8 tipus… i una d’elles és la musical.

És, per tant, una nova iniciativa integrada en el nostre projecte i coordinada internament per l’escola amb el professor de Música, Marc Ariño, al capdavant. El Marc, que a més de músic i director d’orquestra és pedagog, està acompanyat en el quadre de docents per altres tres músics i concertistes -el César, la Noe i el Marc- amb una gran experiència trasmetent els seus coneixements a nens i joves.

Musicàlia, el nom amb què es coneix la nova Escola de Música del Pino, està ubicada a les nostres mateixes instal·lacions i està oberta tant a alumnes del nostre centre com d’altres escoles -hi venen, per exemple, nens de Llavaneres, de Badalona…- i també a adults, ja sigui personal de l’escola com familiars dels alumnes, als qui ens fa una especial il·lusió tenir com a alumnes.

Recentment l’escola ha adquirit nous instruments i ja disposa de tot el material necessari per a aquestes classes, com violins, piano, bateria,  guitarra clàssica i elèctrica, baix… Les sessions es poden fer al migdia o com a extraescolar de tarda i el programa inclou des de grups instrumentals d’orquestra i combos, a coral, sensibilització per la música -a infantil- i llenguatge musical.

Pel que fa a la metodologia, Musicàlia opta pel model internacional que ensenya la tècnica de l’instrument aplicant-hi el llenguatge que li va associat i necessita aquell en concret. D’aquesta manera, es dedica més temps a l’instrument que al llenguatge musical general -aquesta segona opció és el que es feia abans aquí-, els alumnes aprenen molt més ràpid, gaudeixen molt més… i els acaba agradant molt més aprendre un instrument que és, en definitiva, l’objectiu de Musicàlia.

Back To Top