skip to Main Content
Visita Experimental A Les Mines De Sal De Cardona

Visita experimental a les mines de Sal de Cardona

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han visitat les Mines de sal de Cardona, una excursió emmarcada en el programa de Ciències Naturals, per comprovar in situ alguns dels conceptes treballats a classe com l’existència de 3 tipus de sal: l’halita (clorur de sodi), la silvina (clorur de potassi) i la carnal·lita (clorur de potassi i magnesi). A més, van poder tastar-les i trobar les diferències entre la més salada, la més picant i la que té pitjor gust.

Va ser al baixar a la que va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món, la Mina Nieves de Cardona (1929-1990), i que avui en dia és el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, un gran equipament cultural per divulgar la importància de la sal. Per a molts alumnes va ser una gran aventura ja que era la primera vegada que s’endinsaven en el subsòl i ho van fer degudament equipats amb el casquet protector i havent escoltat amb atenció les mesures de seguretat.

La visita els va servir també per adquirir més coneixements sobre Geologia ja que a els van explicar que tota la zona de Cardona era un mar i que, després del procés tectònic que va originar muntanyes, la sal va pujar i sortir a la terra. A més, van aprendre la complexitat de la feina dins de la mina i els riscos que comporta aquest ofici. En la part final de la visita, van treballar Tecnologia a partir del funcionament d’una mina i els mecanismes, com els ascensors i les vies, que hi ha introduït l’home per a l’excavació… Fins i tot un dels alumnes es va poder col·locar en el seient del centre de control.

La visita a Cardona no podia acabar sense un apunt històric al famós castell de Cardona, la darrera fortificació en rendir-se el 1714, on els nois i noies van poder observar l’estructura dels baluards… L’excursió, però, va continuar un cop arribats a Alella ja que els alumnes van rebre via Classroom un text amb 5 preguntes per consolidar els coneixements adquirits durant aquesta completíssima excursió.

 

 

Back To Top